Un tânăr moldovean șantajat și amenințat cu moartea pentru criptomonede

Doi suspecți din Anenii Noi cercetați penal în urma extorcării a peste 9 milioane de lei în bani și criptomonede

Un tânăr moldovean șantajat și amenințat cu moartea pentru criptomonede

În data de 5 iunie 2023, Poliția din Republica Moldova a anunțat că doi bărbați, în vârstă de 40 și 44 de ani, originari din Anenii Noi, sunt cercetați penal după ce ar fi șantajat și amenințat cu moartea un tânăr de 20 de ani care deținea o sumă considerabilă de criptomonede.

Potrivit rapoartelor, suspecții au obținut informații despre afacerile tânărului cu criptomonede și au aflat că acesta deținea o sumă impunătoare de bani. Ei l-au urmărit pe băiat în timp ce se îndrepta spre casă, l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus într-un garaj închiriat de unul dintre ei.

În garaj, indivizii i-au luat bunurile personale, telefonul mobil și trei laptopuri. Apoi, prin șantaj și amenințare cu moartea, au estorcat o sumă de bani. Victima a fost forțată să le transfere 290.000 de dolari și 190.000 de criptomonede, nu a fost specificat ce monede. Ulterior, tânărul a fost abandonat pe o stradă din capitală.

Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 9.270.450 de lei. Ofițerii de investigație, în colaborare cu procurorii, au identificat suspecții, care nu sunt la prima abatere de la lege.

Unul dintre bărbați a fost arestat pentru 30 de zile, iar pentru cel de-al doilea suspect se întreprind măsuri pentru localizarea și reținerea lui. Ambii bărbați riscă pedepse cu închisoarea de la 13 la 15 ani.

Exit mobile version