Uniswap depășește Coinbase în volumul de tranzacționare spot

Uniswap a depășit pentru prima dată volumul trimestrial spot al Coinbase în T1 2023, procesând aproximativ 155 de miliarde de dolari, comparativ cu 145 de miliarde de dolari ai Coinbase

Uniswap, un exchange descentralizat (DEX), a depășit Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare crypto din SUA, în volumul de tranzacționare spot pe parcursul anului 2023.

Datele elaborate de cercetătorul Ryan Rasmussen de la Bitwise crypto asset manage, arată că Uniswap a procesat aproximativ 110 miliarde de dolari în tranzacții în T2 2023, depășind cele aproximativ 90 de miliarde de dolari ale Coinbase.

De remarcat că aceasta nu a fost un eveniment izolat; Uniswap a depășit pentru prima dată volumul trimestrial spot al Coinbase în T1 2023, procesând aproximativ 155 de miliarde de dolari, comparativ cu 145 de miliarde de dolari ai Coinbase.

Uniswap depășește Coinbase în volumul de tranzacționare spot
Volumul de tranzacționare: Uniswap VS Coinbase

Piața bear din 2022 a avut un impact profund asupra platformelor crypto centralizate, conducând la pierderi substanțiale. Totuși, se pare că protocoalele descentralizate precum Uniswap au demonstrat o reziliență remarcabilă în această perioadă.

În ciuda unei scăderi de 10% în valoarea tokenului UNI în 2023, volumul de tranzacționare al Uniswap a înregistrat o creștere generală. Această performanță vine în contextul în care Uniswap își continuă eforturile de a-și extinde cota de piață cu oferte de produse.

Graficul prețului tokenului UNI pe 1 an | CoinMarketCap

În iunie, Uniswap a dezvăluit codul pentru ultima sa versiune, V4, care promite funcții precum ordinele limită, compunerea automată a veniturilor din taxe pentru furnizorii de lichiditate și plugin-uri personalizabile.

Pool-urile Uniswap v4 vor funcționa și ca market makeri cu media ponderată în timp (TWAMM), facilitând executarea comenzilor mari în timp. Lansarea v4 este planificată să coincidă cu următoarea actualizare majoră a Ethereum, Dencun.

Luna trecută a avut loc și introducerea UniswapX, protocolul de agregare DEX al Uniswap. Acesta permite market makerilor terți să concureze pentru fluxul de comenzi oferind cel mai bun preț posibil traderilor, oferind protecție împotriva Valorii Maximal Extractabile.

În prezent, UniswapX este disponibil în versiunea beta pentru utilizatorii care optează pentru aceasta.

Exit mobile version