Uniswap – Volum de $100 Miliarde

purzlbaum | Unsplash

Ce este Uniswap?

Uniswap este un exchange descentralizat de crypto-monede care facilitează tranzacțiile automate.

Utilizatorii protocolului depun lichiditate pe platformă, stabilesc paritățile pe care vor să le tranzacționeze și câștigă comisioane. Schimbul monedelor are loc peer-to-peer pe blockchain-ul Ethereum iar depunerea monedelor se face prin Smart Contracts.

În toamna anului 2020, Uniswap a ocupat poziția de lider în rândul exchange-urilor descentralizate. Exchange-uri clasice precum Binance sau Poloniex au încercat în trecut să aducă pe piață DEX-uri dar au eșuat datorită centralizării, originii proiectului sau din cauza unei campanii slabe de marketing.

Uniswap a câștigat rapid popularitate în rândul comunității crypto, datorită transparenței, echipei și a interfeței prietenoase cu care DEX-ul se prezintă.

Cum a ajuns Uniswap atât de popular?

Uniswap Volum de 100 Miliarde

Pe scurt: din cauza airdrop-ului.

În 16 septembrie 2020, echipa de developeri din spatele Uniswap a anunțat pe blogul lor oficial că au lansat crypto-moneda nativă UNI. Odată cu emiterea monedei, developerii au vorbit și despre:

O zi mai târziu, în 17 septembrie 2020, echipa Uniswap a anunțat pe twitter că toți cei care au folosit DEX-ul măcar odată până la 1 septembrie – vor primi un Airdrop de 400 UNI. La data respectivă, prețul unui token UNI era de aproximativ 3 dolari. Lucrul acesta făcea ca oricine a folosit platforma Uniswap – să primească (gratis) monede în valoare de $1200.

Știind statisticile estimate de Uniswap, aproximativ 250,000 de adrese electronice s-au calificat pentru Airdrop. Chiar dacă mulți utilizatori nu și-au revendicat recompensa, Uniswap tot a generat un Airdrop de peste 1 miliard de dolari.

Având în vedere modificarea de preț în rândul monedelor Altcoin, UNI s-a apreciat anul acesta la $20. Asta transformă Airdrop-ul din septembrie într-un gamechanger: cine a păstrat monedele până astăzi – a încasat $8000 numai din simpla folosire a unei platforme de trading, fără să facă nimic altceva.

Popularitatea DEX-ului se află într-o continuă creștere. Deoarece capitalizarea totală a crypto-monedelor a depășit recent pragul de 1,5 trilioane de dolari, sfârșitul Bull Market-ului nu pare să fie aproape.

Exit mobile version