Update-ul Solana rezolvă congestia rețelei

Solana a lansat în sfârșit o actualizare care include îmbunătățiri pentru a remedia congestia din rețea.

Update-ul Solana rezolvă congestia rețelei | Google

Puncte cheie

Echipa proiectului Solana a anunțat pe contul său oficial de X că versiunea 1.17.31 este acum recomandată pentru utilizarea generală de către validatorii MainnetBeta.

Validatorii sunt entități care rulează noduri sau software care confirmă tranzacțiile și securizează rețeaua blockchain. Aceștia trebuie să își actualizeze continuu nodurile la cele mai recente versiuni pentru a face față oricăror potențiale probleme care pot apărea în rețea.

Această actualizare include îmbunătățiri care vor ajuta la rezolvarea congestiei continue din rețeaua Solana, o problemă cu care utilizatorii s-au confruntat recent.

Problemele de congestie au afectat recent rețeaua, pe fondul freneziei memecoin care a cuprins industria crypto. Rezultatul a fost o creștere a activității utilizatorilor, ceea ce a dus la o cerere foarte mare pentru rețea.

Versiunea 1.17.31 este prima dintr-o serie de actualizări planificate care vor aborda problema congestiei rețelei din ultimele luni.

Ce noutăți aduce actualizarea 1.17.31 a rețelei Solana?

Rex St John, responsabilul relațiilor cu dezvoltatorii la Anza, a prezentat caracteristicile acestei actualizări printr-un mesaj pe X. Anza este o companie de dezvoltare software specializată pe Solana, care creează clientul Solana Agave, instrumente pentru dezvoltatori și multe altele.

St John a afirmat că lansarea include prima rundă de actualizări pentru a combate congestia rețelei principale Solana, pe care utilizatorii le așteptau. De asemenea, a subliniat că aceasta nu este versiunea 1.18, care va veni mai târziu cu și mai multe actualizări.

În ceea ce privește modificările pe care le aduce versiunea actuală, acestea se referă la afișarea pachetelor stake vs non-stake trimise/limitate.

De asemenea, actualizarea reduce numărul minim de fluxuri la 100 ms pentru nodurile stake și va trata stake-urile foarte mici ca fiind non-stake în streamer QOS, printre altele.

Rețeaua Solana s-a confruntat recent cu probleme de congestie pe fondul freneziei memecoin, când volumele tranzacționale au ajuns luna trecută până la 4 miliarde de dolari. Volumul obișnuit în 2023 era de 500 de milioane de dolari pe zi.

Mert Mumtaz, CEO al Helius Labs, o firmă care oferă asistență back-end exclusiv pentru rețeaua Solana, a declarat recent că problema actuală a rețelei Solana nu este un defect de proiectare, ci un bug de implementare.

Dezvoltatorii promiteau o actualizare pentru astăzi și, din fericire, aceasta este disponibilă și gata să fie implementată de validatori.

Utilizatorii speră să vadă ecosistemul Solana din nou pe drumul cel bun în urma actualizării.

Pretul SOL
Pretul SOL

În momentul redactării acestui articol, SOL se tranzacționează pe verde, la $152, cu o creștere de peste 9% în ultimele 24 de ore pe CoinMarketCap.

Exit mobile version