Urmează marea corecție pe piața criptomonedelor? Au scăzut cu 15-20%

Se mare că zilele acestea are loc, pe piața criptomonedelor, marea corecție despre care vorbeau, recent, analiștii financiari

marea corecție bitcoin ethereum

Roger Brown / Pexels.com

Marea corecție de pe piața criptomonedelor pare că se produce începând mai agresiv de astăzi, după ce, toate monedele virtuale au pierdut cate cel putin 15-20% din valoare la primele ore ale zilei. La ora redactării acestui material, deprecierea fiecărei criptomonede pare că este încă în desfășurare.

Totul a început în weekend, când cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a afirmat că prețurile criptomonedelor par ridicate. După această declarație, Bitcoin a pierdut 10% din valoare.

Peste această declarație a venit și cea a noului secretar al Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a spus că Bitcoin este un activ extrem de speculativ. Oficialul și-a exprima îngrijorarea legată de faptul că o parte din investitori își vor pierde banii.

Bitcoin a ajuns să fie tranzacționat la o cotație sub 46.000 de dolari, cu peste 8.000 de dolari mai puțin decât ieri. Pierderea principalei criptomonede a ajuns la undeva la 13%, iar capitalizarea totală a monedei ajunsese undeva la 927 de miliarde, adică cu mai bine de 100 de miliarde mai putin față de zilele trecute. Capitalizarea zilnică a criptomonedei dominante nu a trecut nici ea de 100 de miliarde de dolari.

Ieri, Bitcoin a mai pierdut 6.000 de dolari, ajungând la o cotație de 48.000 de dolari, dar apoi și-a revenit imediat. Iar astăzi, analiștii financiari, se întreabă dacă aceasta este marea corecție.

Ethereum se tranzacționa la orele redactării materialului la 1.480 de dolari, după ce zilele trecute a reușit să spargă pragul de rezistență de 2.000 de dolari, atingând noi recorduri. Deprecierea acestei monede trecuse de 20% într-o singură zi, aceasta fiind cea mai mare pierdere de valoare din 12 martie 2020.

Capitalizarea totală a monedei respective ajunsese la 173 de miliarde de dolari, cu 12% mai mică, în condițiile în care recordul de capitalizare a monedei ajunsese la 225 de miliarde de dolari. În ultimele 24 de ore, Ethereum a scăzut de la 1.781 de dolari până la 1.480 de dolari.

Marea corecție continuă și pentru restul monedelor alternative

Binance, care ajunsese a treia monedă după capitalizare, se tranzacționează cu 205-209 dolari, cu 65 de dolari mai puțin decât ieri și se apropie de o scădere cu 50% mai mică decat ATH-ul atins zilele trecute.

Acum, după deprecierea agresivă din ultimele două zile, Binance Coin a ajuns pe locul 4 după capitalizare cu 32 de miliarde, pe trei regăsindu-se acum Theter.

Cardano – care pare că a devenit noua criptomonedă vedeta pe rețeaua de socializare Reddit, s-a depreciat și ea cu 10%, iar acum se tranzacționează cu 0,90 de dolari. Aceasta este cea de-a treia mare pierdere pe care o suferă Cardano.

Miscarea în jos a valorii înregistrate de Cardano, i-a tras pe minus și capitalizarea cu 7 miliarde până la 28 de miliarde de dolari, față de recordul de aproape 35 de miliarde de dolari. În ultimele 24 de ore, Cardano s-a tranzacționat între marje de 0,81 de dolari și 1.14 dolari.

La nivelul actual, moneda virtuală are o valoare cu o treime mai mică față de ATH atins în 4 ianuarie 2018, de 1,35 dolari.

XRP – Cu siguranță token-ul Ripple a văzut și zile mult mai bune, iar aceasta nu este una dintre ele. Ba din contră, XRP trece de la una caldă la una rece. După ce ieri s-a anunțat că s-a înregistrat ca afacere în statul Wyoming, care este cunoscut pentru legile sale mai prietenoase pentru criptomonede, astăzi pierde peste 35% din valoare.

Mai mult, nici procesul intentat de SEC nu merge așa cum sperau directorii Ripple și cei care au investit în XRP.

La primele ore ale dimineții, XRP se tranzacționa cu 0,39 de dolari, aceasta fiind cea mai mare pierdere de cota din 23 decembrie cand a ieșit la iveala că SEC a intentat companiei proces.

În ultimele 24 de ore XRP s-a tranzacționat într-o plajă de valori cuprinsă între 39 de cenți si 57 de centi, iar la nivelul actual de valoare, XRP este cu aproape 90% în scădere față de recordul de cotă înregistrat în 4 ianuarie 2018, de 3,29 de dolari. Despre XRP se poate spune că în ultimii 2 ani a tot trăit marea corecție.

Exit mobile version