UST depășește BUSD pentru a deveni a 3-a cea mai mare monedă stabilă

În ciuda depășirii BUSD în ceea ce privește capitalizarea pieței, volumul de tranzacționare al UST este mult mai mic decât al concurenților săi

AdobeStock

Terra USD (UST) moneda stabilă algoritmică a blockchain-ului Terra (LUNA), a depășit Binance USD (BUSD) pentru a deveni a treia cea mai mare monedă stabilă de pe piață.

UST este o monedă stabilă fixată la dolar lansată în septembrie 2020. Mecanismul său de mint necesită ca utilizatorul să ardă un activ de rezervă, cum ar fi LUNA, pentru a minta o sumă echivalentă de UST.

La momentul redactării acestui articol, capitalizarea totală de piață a UST a crescut cu 15% în ultimele 30 de zile, la aproximativ 17,5 miliarde de dolari, potrivit Coingecko. Cifra clasează UST ca a treia cea mai mare monedă stabilă, după ce a depășit BUSD, cu o capitalizare de piață de 17,46 miliarde de dolari.

Top 10 monede stabile după capitalizarea de piață
Top 10 monede stabile după capitalizarea de piață | CoinGecko

Activul se află acum chiar în spatele giganților din industrie – Tether (USDT) la 82,8 miliarde de dolari și USD Coin (USDC) la 50 de miliarde de dolari, dar diferența este destul de substanțială în această etapă.

Datele arată, de asemenea, că Terra USD a fost într-o stare de creștere ridicată de la jumătatea lunii noiembrie, cu o creștere de 525% a capitalizării de piață de atunci.

UST: evoluția capitalizării de piață | CoinGecko

În ciuda depășirii BUSD în ceea ce privește capitalizarea pieței, volumul de tranzacționare al Terra USD este mult mai mic decât al concurenților săi direcți, stablecoin-ul Binance înregistrând un volum de 2,26 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, comparativ cu 431,79 milioane de dolari al UST.

Terra a ocupat titlurile în ultima vreme, în parte datorită cofondatorului Do Kwon, care a promis recent că proiectul va acumula o valoare uriașă de 10 miliarde de dolari în Bitcoin pentru a-și susține rezervele Terra USD.

Cu toate acestea, ca și piața mai largă a criptomonedelor, anunțul optimist nu a ajutat prețul LUNA. Prețul criptomonedei a scăzut cu 12,4% la 77,31 de dolari în ultimele 30 de zile, în timp ce a scăzut cu 34,4 de când a atins maximul istoric de 119,18 de dolari în 5 aprilie.

Luna Foundation Guard (LFG), o organizație non-profit afiliată Terra, a adăugat aproximativ 2.633 BTC la rezervele sale săptămâna trecută.

Portofelul său este al 18-lea ca mărime din rețeaua Bitcoin și, după cum a confirmat co-fondatorul Terra, Do Kwon, achizițiile vor continua să crească, pe măsură ce fundația încearcă să susțină oferta în creștere a monedelor sale stabile Terra USD.

Exit mobile version