Numărul de utilizatori Bitcoin a depășit 100 de milioane global

Până și generațiile mai în vârstă, precum "Baby Boomers", sunt atrași de explozia speculativă a crypto-monedelor

Numărul de utilizatori crypto a depășit 100 de milioane la nivel global

Владимир Ярема | Adobe Stock

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume folosesc sau au folosit crypto-monede până în prezent. Un număr tot mai mare de persoane din categoriile înaintate în vârstă, precum „Baby Boomers” sau „Generația X” își exprimă interesul față de Bitcoin și alte crypto-monede.

Un raport întocmit de Crypto.com a estimat că în prima lună a acestui an, au existat 106 milioane de utilizatori crypto la nivel global, număr pe care l-au estimat să crească în februarie cu până la 16 procente.

Grupul de consultanță financiară deVere a constatat, în urma unui sondaj efectuat împreună cu clienții săi, că 70% dintre persoanele cu vârsta peste 55 de ani – au investit deja în crypto-monede sau intenționau să facă acest lucru. Sondajul infirmă aluzia că Bitcoin este puternic asociat cu investitorii tineri, îndeosebi milenialii.

În raport se preciza clar faptul că interesul acestor categorii de vârstă a crescut față de Bitcoin datorită aprecierii în preț pe care BTC sau alte crypto-monede au avut-o în ultima jumătate de an.

Bitcoin a ajuns la un maxim istoric în 21 februarie, de $58,300

Preț de la care a avut o corecție de 26,28% pe parcursul săptămânii trecute. Crypto-moneda a găsit un nivel de susținere la $43,000 în 28 februarie, iar de acolo a avut parte de încă o creștere – de 22,39%, unde și-a stabilit ultimul maxim local: $52,600 în 3 martie.

Vara anului 2020, în special lunile iunie și august, precum și luna ianuarie a acestui an, au fost luni excepțional de puternice pentru creșterea numărului de utilizatori de monede virtuale – potrivit managerului Crypto.com, Kevin Wang

Am observat că numărul de utilizatori crește imediat după perioadele de performanță bună pe care le are Bitcoin

Platforma de trading a vorbit și despre creșterea fabuloasă a ETH-ului sau adoptarea crypto-monedelor din partea unor firme de renume precum PayPal, MicroStrategy sau Tesla.

În urma sondajului intern pe care l-am efectuat asupra a 688 din clienții noștrii, am concluzionat că boom-ul crypto-monedelor a captat atenția oamenilor din întreaga lume… și nu doar al generaților tinere, obișnuite cu universul digital – Nigel Green, director executiv al grupului deVere

Cifra pe care Crypto.com a oferit-o în raportul său – 106 milioane de utilizatori la nivel global – se bazează pe analiza datelor din spatele blockchain-urilor pe care crypto-monedele operează, precum și date din sondaje externe sau ale exchange-urilor.

Exchange-ul a precizat că odată cu sondajul – au transmis și o serie de avertismente clienților săi. Acestea includ precizări față de crypto-monedele deținute, față de platforma pe care o folosesc și față de prețul volatil al activelor digitale.

Exit mobile version