ETF-ul Valkyrie Bitcoin Strategy va debuta pe Nasdaq

Valkyrie Funds a confirmat că ETF-ul Valkyrie Bitcoin Strategy este activ și va ajunge pe Nasdaq astăzi, 22 Octombrie, sub simbolul BFT.

24K-Production | AdobeStock

Debutul ETF-ului are loc pe măsură ce Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a acceptat cererea de înregistrare a companiei.

Notice of Effectiveness
Notice of Effectiveness | sec.gov

Leah Wald, CEO-ul Valkyrie Funds, a declarat că viitoarea lansare a ETF-ului Bitcoin Valkyrie marchează o etapă importantă în relația dintre industria crypto și autoritățile de reglementare din Statele Unite.

Această lansare este importantă, deoarece confirmă în continuare că autoritățile de reglementare americane doresc să colaboreze cu industria crypto pentru a reglementa activele digitale în loc să le interzică. Cu cât apar mai multe produse pe piață, cu atât aduc mai multă conștientizare și, sperăm, mai multă adoptare. Desigur, există și alte candidaturi pentru produse similare, iar acestea ar trebui să ajungă pe piață, a declarat Wald.

Bitcoin Strategy ProShares a fost primul ETF bazat pe Bitcoin care a fost lansat în Statele Unite, debutând pe New York Stock Exchange (NYSE) în 19 Octombrie.

Va urma ETF-ul Valkyrie Bitcoin Strategy succesul obținut de ProShares?

În doar două zile de la aprobare, ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy a devenit cel mai rapid fond tranzacționat la bursă care a atins $1 miliard în active administrate.

Performanța BITO în comparație cu alte ETF-uri | Bloomberg

Eric Balchunas, analist pentru Bloomberg, a raportat că Bitcoin Strategy ProShares (BITO) a devenit cel mai rapid fond tranzacționat la bursă care a atins $1 miliard în active, în doar două zile de la aprobare. BITO l-a depășit cu ușurință pe precedentul deținător al recordului, un fond bazat pe aur sub simbolul GLD.

Fondul ProShares a bătut, de asemenea, recordul pentru cel mai mare volum organic din ziua lansării, atingând suma de $1 miliard. Peste 24 de milioane de acțiuni au fost tranzacționate în ziua debutului, atingând un volum de peste $2 miliarde în primele două zile.

Exit mobile version