VanEck Bitcoin futures ETF se va lansa pe CBOE în 16 Noiembrie

După ani și ani de efort, VanEck lansează în cele din urmă un fond Bitcoin tranzacționat la bursă, care este acoperit în contracte CME futures

VanEck Bitcoin futures ETF se va lansa pe CBOE în 16 Noiembrie

Phitak | Adobe Stock

VanEck, una dintre primele firme instituționale americane care a aplicat pentru aprobarea unui fond Bitcoin tranzacționat la bursă, își lansează în cele din urmă ETF-ul.

Conform unei sesizări oficiale, emisă de Chicago Board Options Exchange (CBOE), VanEck Bitcoin Strategy ETF va putea fi tranzacționat pe CBOE de mâine, sub ticker-ul XBTF.

Embed from Getty Images

Noul ETF al VanEck se alătură unui număr din ce în ce mai mare de ETF-uri Bitcoin acoperite în contracte futures, printre care și ProShares Bitcoin Strategy ETF, care a fost primul Bitcoin futures ETF disponibil pentru tranzacționare pe New York Stock Exchange din 19 Octombrie. Mai târziu în luna Octombrie a debutat și Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, sub simbolul BTF.

Listarea XBTF pe CBOE vine la doar câteva zile după ce Securities and Exchange Commission a respins oficial aplicarea VanEck pentru un Bitcoin ETF acoperit în monede spot. Comisia SEC a transmis că regulile propuse pentru aprobarea unui ETF nu au îndeplinit criteriile pentru a preveni practici și acțiuni fraudulente și manipulative sau pentru a proteja investitorii și interesul public.

Fiind fondată în 1955, VanEck este o instituție americană specializată în managerierea activelor precum aurul sau fondurile mutuale. În comunitatea crypto, VanEck este cunoscută drept una dintre primele firme americane care a aplicat pentru un Bitcoin ETF. Prima aplicare a avut loc în vara anului 2018, însă a fost respinsă. Ulterior, VanEck a înaintat mai multe aplicări către SEC, însă singura care a primit aprobare este cea care urmează să fie listată mâine.

În trecut, Gary Gensler, președintele Comisiei SEC, a sugerat faptul că organele de reglementare ar fi mult mai dispuse să accepte ETF-uri acoperite în contracte futures pentru sfera crypto, decât cele cu expunere directă.

Embed from Getty Images

În orice caz, unele companii, precum Bitwise Asset Management, rămân bullish asupra unui potențial Bitcoin ETF pur, având în vedere că săptămâna trecută au renunțat la aplicarea pentru un ETF.

În cele din urmă, ceea ce mulți investitori își doresc este un ETF Bitcoin, acoperit în monede spot. Credem că acest lucru este posibil. Așa că Bitwise va continua să ducă acest obiectiv la bun sfârșit, și între timp vom căuta diverse metode prin care să-i ajutăm pe investitori să aibă acces la oportunități incredibile din sfera crypto – a spus Matt Hougan, CIO Bitwise

Exit mobile version