VanEck prezice că SEC va respinge ETF-ul Ethereum

În cadrul unui nou interviu acordat CNBC, directorul general al VanEck a declarat că nu are încredere că ETF-ul Ethereum va fi aprobat de SEC.

VanEck prezice că SEC va respinge ETF-ul Ethereum | Google

Puncte cheie

Jan van Eck, Directorul General al VanEck, și-a exprimat recent lipsa de optimism cu privire la aprobarea unui potențial ETF Ethereum de către Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (US Securities and Exchange Commission – SEC).

Se pare că termenul limită pentru ca SEC din SUA să își încheie evaluarea privind un ETF bazat pe ETH este sfârșitul lunii mai. Această veste vine după ce SEC a amânat termenul inițial de luare a unei decizii în luna martie, potrivit CNBC.

Companii importante precum BlackRock, Fidelity și VanEck, care au avut deja parte de aprobarea pentru ETF-uri Bitcoin anul acesta, așteaptă un răspuns cu privire la aprobarea unui produs pe bază de Ethereum.

Directorul general al VanEck a declarat pentru Arjun Kharpal de la CNBC, la evenimentul crypto Paris Blockchain Week din Franța, că firma sa a fost prima care a depus o cerere pentru un ETF Ethereum în SUA și, împreună cu CEO-ul Ark Invest, Cathie Wood, sunt primii pe listă pentru luna mai.

De asemenea, și-a exprimat lipsa de optimism cu privire la aprobarea unui ETF ETH de către SEC, spunând că probabil va fi respins.

El a subliniat că procesul legal presupune ca autoritățile de reglementare să ofere comentarii cu privire la o anumită cerere.

Spre exemplu, acest lucru s-a întâmplat săptămâni întregi înainte ca ETF-urile BTC să fie aprobate în cele din urmă. În cazul ETF-urilor ETH, entuziasmul acestuia scade.

Sentimentul optimist pentru ETF-uri Ethereum crește în comunitatea crypto

Entuziasmul cu privire la potențiala aprobare a unui ETF Ethereum este în creștere în comunitatea crypto, mai ales după succesul uriaș pe care l-au înregistrat ETF-urile Bitcoin de la primirea undei verzi din partea SEC la începutul anului 2024.

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a declarat recent că ETF-ul lor BTC este cel mai rapid din istorie.

Prețul ETH a cunoscut și o creștere, iar motivele potențiale includ hype-ul declanșat de halvingul Bitcoin care se apropie, dar și speranțele că ETF-urile ETH vor fi aprobate de SEC în curând.

Pretul ETH
Pretul ETH

La redactarea acestui articol, ETH se tranzacționează în verde, iar moneda are un preț peste 3.500 de dolari. ETH a crescut cu peste 7% în ultimele șapte zile pe CoinMarketCap.

Exit mobile version