Vauld suspendă retragerile, tranzacționarea și depozitele, pe fondul provocărilor financiare

În mai, compania părea să se laude cu circa 1 milard de dolari în active gestionate

Vauld suspendă retragerile, tranzacționarea și depozitele pe fondul provocărilor financiare

Vauld, un start-up de creditare și tranzacționare crypto cu sediul central în Singapore, a suspendat retragerile, tranzacționarea și depozitele pe platforma sa omonimă, cu efect imediat, ca răspuns la „provocări financiare”, a anunțat compania luni.

Startup-ul – care numără Valar Ventures, Coinbase Ventures și Pantera Capital printre susținători și a strâns aproximativ 27 de milioane de dolari – a declarat că se confruntă cu provocări financiare pe fondul recesiunii pieței, despre care a spus că i-a determinat pe clienți să retragă aproximativ 198 de milioane de dolari din 12 iunie.

Fondatorul și directorul executiv al Vauld, Darshan Bathija, a declarat că startup-ul explorează opțiuni de restructurare și s-a angajat cu Kroll pentru consiliere financiară și Cyril Amarchand Mangaldas și Rajah & Tann pentru consultanță juridică în India și Singapore.

Decizia de a suspenda retragerile a fost o întorsătură bruscă. În mai, Vauld părea să se laude cu circa 1 miliard de dolari în active gestionate, iar pe 16 iunie, un e-mail al companiei a spus că afacerea va „continua să funcționeze ca de obicei”. La doar 18 zile mai târziu, compania explorează „opțiuni potențiale de restructurare”.

Pe 21 iunie, Bathija a postat pe Twitter că Vauld și-a redus echipa cu 30% – primul semn că compania era constrânsă. Bathija a mai subliniat că Three Arrows Capital (3AC) a fost un investitor timpuriu în companie, dar a ieșit la sfârșitul anului 2021.

Vauld le permite clienților să câștige ceea ce pretinde a fi „cele mai mari rate ale dobânzilor din industrie pentru criptomonedele importante”. Pe site-ul său web, acesta spune că oferă randamente anuale de până la 12,68% pentru staking-ul mai multor monede stabile, inclusiv USDC și BUSD. 

Randamentele anuale oferite de Vauld
Randamentele anuale oferite de Vauld

În plus, compania oferă randamente anuale de 6,70% pentru Bitcoin și Ethereum.

O ilustrare despre cum funcționa Vauld

Dispariția Three Arrows Capital este citată și considerată un contributor semnificativ la capitularea companiilor financiare centralizate (CeFi). 3AC a avut o expunere substanțială la Luna Classic (LUNC), care s-a prăbușit într-un mod spectaculos, reducând deținerile 3AC de la 560 de milioane de dolari la 670 de dolari.

Într-adevăr, Vauld calcă pe urmele platformelor mari CeFi, cum ar fi Celsius, Voyager și BlockFi. Voyager a învinuit în mod explicit 3AC pentru decizia recentă de a îngheța fondurile clienților, iar BlockFi este aproape de o afacere de 240 de milioane de dolari cu FTX în urma dificultăților financiare.

În ultimele săptămâni, mai mulți veterani cripto, inclusiv fondatorul și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, au avertizat că mai multe platforme DeFi sunt în pragul colapsului. Zhao a spus într-un podcast recent că Binance a colaborat cu peste 50 de companii în ultimele săptămâni pentru a evalua oportunitățile de finanțare/salvare pentru anumite afaceri.

„Aceleași oferte pe care le vedeți în știrile altora, de obicei vin primele la noi”, a spus el. „Avem cele mai mari rezerve de numerar dintre toate exchange-urile. Ne place să salvăm industria cât mai mult posibil, dar nu toate proiectele merită salvate. ”

Exit mobile version