Visa ia în considerare implementarea plăților automate pentru portofele crypto

În sistemul bancar tradițional, plățile automate ale facturilor sunt tipice. Visa propune o modalitate de a replica serviciile folosind tehnologia blockchain

Visa ia în considerare permiterea facturării automate prin portele crypto

Visa ia în considerare permiterea facturării automate prin portele crypto

Visa, liderul mondial în domeniul plăților digitale, consideră că, într-o zi, ar putea permite utilizatorilor de criptomonede să plătească automat facturile folosind portofelele crypto cu auto-custodie. Soluția a fost propusă de echipa de criptomonede a Visa într-o postare pe blog publicată pe 20 decembrie.

Acest lucru va permite furnizorilor să retragă automat fonduri din portofelele crypto ale clienților fără a le solicita să aprobe personal fiecare tranzacție.

În sistemul bancar tradițional, plățile automate pentru facturile recurente sunt relativ comune. Utilizatorii pot autoriza anumiți furnizori de servicii să retragă fonduri din contul lor bancar preferat pentru a plăti facturile, cum ar fi un abonament Netflix sau o factură de telefon recurentă.

Proprietarii de portofele cu auto-custodie nu pot implementa un astfel de mecanism, potrivit Visa, menționând că „efortul tehnic” este necesar pentru plățile programabile automate care retrag periodic fonduri din conturile utilizatorilor.

Acest lucru se datorează faptului că într-un portofel cu auto-custodie, utilizatorii sunt singurii care au cheile private, deci li se cere să aprobe manual tranzacțiile, deoarece contractele inteligente nu pot iniția tranzacții pe cont propriu.

Ideile tehnice și planurile Visa

Potrivit unui articol al Visa, o nouă clasă de portofele cu auto-custodie numite „conturi delegate”, bazate pe ideea „abstracției contului” (AA), ar permite plățile recurente automate în criptomonede.

Ideea, prezentată inițial de co-fondatorul Ethereum Vitalik Buterin în 2015, permite practic integrarea contractelor inteligente și a portofelelor bazate pe Ethereum într-un singur cont pentru utilizare în diverse aplicații.

Potrivit echipei Visa, conturile de utilizator vor „funcționa ca niște contracte inteligente” prin intermediul portofelelor auto-custodiale sau conturi escrow bazate pe AA, permițând utilizatorilor să organizeze tranzacții fără a fi nevoie să aprobe fiecare tranzacție individual.

„Această aplicație ar putea permite unui utilizator să creeze o instrucțiune de plată programabilă care poate transmite automat fonduri dintr-un cont de portofel cu auto-custodie la altul, la intervale repetate, fără a necesita participarea activă a utilizatorului”, potrivit postării.

Propunerea face parte dintr-un sondaj mai amplu realizat de firma cripto-friendly pentru a explora noi oportunități pentru inovarea blockchain și o modalitate de a depăși constrângerile stricte codificate în tranzacțiile Ethereum. 

Planurile Visa de a implementa plata automată implică părți terțe

Echipa de dezvoltare recunoaște că, deși plățile automate ar putea fi legate cu ușurință de portofelele terțe, cum ar fi exchange-urile, utilizatorii ar trebui să aibă încredere în acele organizații pentru a-și gestiona în mod corespunzător activele.

Aceasta sa dovedit a fi o problemă majoră în acest an, mai ales având în vedere eșecurile FTX, Voyager, BlockFi și Celsius, pentru a numi câteva. Postarea notează, de asemenea, că AA a fost inclus în multe propuneri de îmbunătățire a Ethereum de-a lungul anilor, dar în cele din urmă a eșuat din cauza dificultăților de implementare. Acest lucru se datorează faptului că necesită mai multe ajustări de protocol și îndeplinirea „garanțiilor de securitate”.

Deoarece rețeaua permite AA, echipa Visa susține că și-a testat cu succes conturile delegate pe un lanț privat creat de soluția de scalare de nivel 2 StarkNet.

Conturile delegabile au fost implementate cu succes de echipa Visa sub modelul de cont StarkNets, în lumina acestui lucru, articolul concluzionează că plățile automate sunt tot mai aproape.

Exit mobile version