Visa va permite plățile folosind crypto-monede

Visa va permite plățile folosind crypto-monede

Primakov | shutterstock

Visa Incorporated a anunțat astăzi că va permite folosirea crypto-monedei USD Coin (USDC) pentru a stabili tranzacții pe rețeaua internă a companiei. Anunțul acesta reprezintă ultimul semn al adopției tot mai crescute din partea industriei financiare tradiționale – față de crypto-monede.

Visa a lansat programul-pilot împreună cu platforma Crypto.com și plănuiește să ofere această facilitate mai multori parteneri, anul acesta.

USD Coin (USDC) este o crypto-monedă stabilă, cu valoarea constant menținută la un dolar american.

Mișcarea făcută de Visa vine după ce alte companii mari din sectorul financiar, precum BNY Mellon sau PayPal – au îmbrățișat anumite active digitale, iscând speculații și păreri – cum că această clasă de active va deveni o parte a portofoliilor de investiții.

Elon Musk, șeful executiv al Tesla Inc, a anunțat săptămâna trecută că entuziaștii crypto-monedelor pot plăti mașinile electrice cu Bitcoin. Știrea a marcat un pas uriaș în folosirea comercială a acestei clase de active.

Observăm o creștere uriașă din partea clienților de pe întreg globul – în cerințele de a avea acces, de a deține și de a folosi monede digitale. În același timp, clienții doresc să poată construi produse care facilitează aceste tranzacții pentru consumatori – Guy Sheffield, șef al departamentului crypto, Visa

În mod tradițional, dacă un client alege să folosească un card Visa-Crypto.com pentru a plăti un produs sau un serviciu, moneda pe care clientul o are în portofelul digital trebuie convertită într-o monedă tradițională, cu care plata poate fi efectuată.

Portofelul de crypto-monede va depozita monedele tradiționale în contul bancar al clientului, tranzacție care va fi confirmată de rețeaua Visa la finalul zilei. Procesul acesta crește costul și complexitatea bussinessului.

Mișcarea făcută de Visa, care implică folosirea blockchainului Ethereum, înlătură nevoia de a converti moneda digitală în bani tradiționali pentru ca tranzacția să fie completată.

Visa a declarat parteneriatul cu Anchorage, bancă cu o atenție sportiă asupra activelor digitale. Luna aceasta a fost satisfăcută prima tranzacție împreună cu Crypto.com – firma a trimis, folosind blockchainul Ethereum, o cantitate de crypto-monedă către adresa furnizată de Anchorage.

Exit mobile version