Vitalik Buterin a donat 5 milioane de dolari în Ethereum pentru Ucraina

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit donații în criptomonede în valoare de 100 de milioane de dolari

AdobeStock

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a donat Ethereum în valoare de 5 milioane de dolari Ucrainei de la începutul lunii aprilie, după cum a declarat Aid for Ukraine – o inițiativă comună a guvernului ucrainean, FTX, Everstake și Kuna de a strânge donații în criptomonede pentru Ucraina. 

În ciuda tranzacției mari, Buterin nu a făcut niciun anunț cu privire la donație. În cele din urmă, donația a fost legată de el prin intermediul numelui de domeniu Ethereum Name Service „vitalik.eth”, ca sursă a transferului.

Jumătate din donația de 5 milioane de dolari a mers direct către Aid Ukraine, în timp ce cealaltă jumătate a mers către Unchain Fund, o organizație de caritate creată de activiști din comunitatea blockchain pentru a oferi ajutor umanitar ucrainenilor.

Alex Bornyakov, ministrul adjunct al transformării digitale al Ucrainei, a mulțumit public pentru contribuția lui Buterin într-un tweet, scriind: 

„Sunt foarte recunoscător pentru fiecare donație de criptomonede către programul nostru de salvare, Aid Ukraine. Ajută cu adevărat la întărirea țării noastre și la protejarea valorilor democratice. Mulțumiri speciale lui Vitalik Buterin pentru că a fost alături de Ucraina”.

Donațiile cripto către Ucraina depășesc 100 de milioane de dolari

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a primit donații în criptomonede din întreaga lume, depășind recent 100 de milioane de dolari, potrivit SlowMist. Dar, în general, se pare că ritmul donațiilor a încetinit.

Ucraina: Donații în criptomonede
Ucraina: Donații în criptomonede | SlowMist

În special, contribuțiile au fost făcute guvernului ucrainean, precum și ONG-urilor ucrainene: Come Back Alive, UkraineDao, Unchain Fund, Aid for Ukraine și Crypepolice Ukraine.

Beneficiarii donațiilor le folosesc pentru o varietate de scopuri, inclusiv sprijin militar și inițiative umanitare. Drept urmare, donațiile în criptomonede au demonstrat capacitatea de a transfera fonduri peste granițe, fără medierea instituțiilor financiare tradiționale.

Bitcoin a crescut cu 35% la o lună de la începutul invaziei 

Analistul Will Clemente a remarcat pe 28 martie că „Bitcoin a crescut cu 35% de când Rusia a intrat în Ucraina”, arătând rezistența activului digital în fața condițiilor geopolitice dificile ale pieței.

Acestea fiind spuse, prețul Bitcoin a scăzut sub pragul de 45.000 de dolari și continuă să scadă. La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează la 43.400 de dolari în scădere cu 7% în ultimele 7 zile.

Exit mobile version