Vladimir Putin a discutat despre posibilitatea de a cumpăra petrol cu active digitale

Președintele rus nu a exclus posibilitatea ca în viitor, activele digitale să devină un mijloc de schimb

Vladimir Putin a discutat despre posibilitatea de a cumpăra petrol cu active digitale

Maksym Yemelyanov | Adobe Stock

Vladimir Putin consideră că este încă prematur să se utilizeze activele digitale în reglementarea comerțului cu resurse energetice, precum petrolul.

În 14 octombrie, în timpul forumului Russian Energy Week, președintele rus a acordat un interviu pentru CNBC, în care a discutat despre potențialele utilizări ale activelor digitale.

Vladimir Putin recunoaște activele digitale ca metodă de plată

Potrivit unui text complet al interviului, publicat pe site-ul oficial al Kremlin-ului, Putin a spus că crypto-monedele pot acționa ca o unitate de cont dar sunt foarte instabile. El a mai adăugat: 

Contracte de achiziționare a produselor petroliere în crypto-monede? Este încă prea devreme pentru a vorbi despre asta. Funcționează pentru a transfera fonduri dintr-un loc în altul, dar în ceea ce privește comerțul, în special resursele energetice, cred că sunt încă premature

Putin a mai adăugat că guvernul rus monitorizează îndeaproape piața activelor digitale. De asemenea, nu a exclus posibilitatea ca la un moment dat – activele digitale să devină un mijloc de schimb.

Să vedem cum fluctuează această piață. Astăzi este încă prea devreme – a comentat Putin

Președintele a spus că activele digitale nu sunt încă susținute de nimic. Când a fost întrebat dacă consideră că investițiile făcute de compania Tesla în Bitcoin sunt inutile, Putin a spus că nu, explicând că a pus la îndoială activele digitale doar ca unitate de schimb în contextul comerțului energetic.

În timpul interviului, președintele rus a mai spus că dolarul american își pune în pericol poziția ca activ de rezervă internațional, adăugând:

Nu suntem interesați să întrerupem complet plățile în dolari, suntem până acum mulțumiți de plățile în dolari pentru resursele energetice, în special pentru petrol

Autoritățile ruse consideră o nouă lege pentru a limita investițiile în active digitale de către investitori neacreditați. Anterior, banca centrală rusă intenționa să încetinească tranzacțiile pentru a proteja investitorii de retail de achizițiile emoționale de crypto-monede.

Exit mobile version