Vremuri grele și pentru NFT-uri? Fondatorul Azuki criticat de comunitate; CryptoPunk vândut în pierdere

Fondatorul proiectului Azuki NFT a fost acuzat că a abandonat trei proiecte, iar un deținător de CryptoPunk a înregistrat o pierdere uriașă la vânzare

Azuki NFT

Fondatorul proiectului Azuki NFT – al cincilea cel mai mare proiect de pe Opensea cu un volum de 227.000 de ETH sau 508 milioane de dolari – a fost criticat după ce a recunoscut public că a abandonat trei proiecte anterior, ceea ce a dus la scăderea dramatică a prețului acestor tokenuri nefungibile.

Fondatorul, intitulat pe Twitter „Zagabond”, după ce a observat o reacție dură din partea comunității NFT, și-a cerut scuze pentru greșelile făcute. Deși mulți au apreciat onestitatea acestuia, alții au rămas dezamăgiți și au decis să-și vândă NFT-urile AZUKI, ceea ce a și dus la scăderea prețului acestora.

„Cele trei proiecte în cauză sunt CryptoPhunks și CryptoZunks, imitatori ai altor proiecte populare ca Tendies și CryptoPunks. Toate trei au eșuat din cauza lipsei de sprijin din partea comunității și a altor factori, cum ar fi plecarea membrilor echipei sau taxele mari de gaz pe Ethereum”, a spus Zagabond.

Utilizatorul de Twitter zachxbt a venit cu un atac ironic la cele întâmplate: „Deci Web 3.0 – presupune distrugerea a trei proiecte în mai puțin de un an?” înainte de a menționa faptul că dezvoltatorili CryptoZunks au pretins că sunt femei în efortul de a promova proiectul.

După ce a avut o discuție pe Twitter Spaces, Zagabond și-a cerut scuze astăzi, menționând că:

„Mi-am dat seama de modul greșit în care am gestionat proiectele anterioare pe care le-am început. Pentru comunitățile din care am plecat, pentru deținătorii de Azuki și pentru cei care au crezut în mine – îmi pare cu adevărat rău”.

Madonna x Beeple – o mare colaborare în spațiul NFT

Populara cântăreață pop Madonna și renumitul artist digital Beeple au făcut echipă pentru a crea o colecție de artă simbolică care o înfățișează pe cântăreață ca mama creației, evoluției și tehnologiei.

În total, există trei opere de artă NFT diferite, toate o înfățișează pe Madonna dând naștere la diferiți copaci, fluturi sau obiecte mecanice.

Beeple and Madonna - colaborare
Beeple and Madonna – colaborare

NFT-urile vor fi scoase la licitație prin SuperRare. Madonna a declarat că toate încasările vor merge către trei organizații nonprofit diferite numite National Bail Out, V-Day și Voices of Children.

https://twitter.com/Madonna/status/1523758301724483586?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1523758301724483586%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fnifty-news-azuki-founder-under-fire-cryptopunk-sells-for-a-major-loss

Pierdere enormă la vânzarea unui CryptoPunk

Unul dintre NFT-urile din legendara colecție NFT CryptoPunks a fost vândut duminică pentru o pierdere uimitoare de 86%.

CryptoPunk #273 s-a vândut cu 1 milion de dolari în octombrie, în valoare de 265 Ether la acea vreme, dar de atunci a căzut în preț pe fondul unei perioade tumultuoase pentru sectorul crypto și blockchain, duminică dimineață acesta s-a vândut pentru doar 139.836 de dolari.

CryptoPunks de la Larva Labs a crescut în popularitate pe tot parcursul anului 2021, iar proiectul a fost achiziționat recent de Yuga Labs în martie, echipa din spatele NFT-urilor Bored Ape Yacht Club. Totuși, mișcarea nu pare să fi făcut fluctuații pe piață până acum.

Exit mobile version