Wall Street nu este convins că Bitcoin ajunge la $100,000 anul acesta, conform JP Morgan

JP Morgan Chase îndeamnă investitorii să se calmeze cu privire la piața crypto. Într-un sondaj întreținut recent cu clienții, bancherii au aflat că doar 5% dintre aceștia mai cred că Bitcoin va tranzacționa $100,000 până la sfârșitul anului

Mrbigphoto | Adobe Stock

Una dintre cele mai mari bănci destinate investițiilor și-a pregătit predicțiile pentru Bitcoin în 2022.

Într-un sondaj realizat recent, JP Morgan și-a întrebat clienții: Unde credeți că se va tranzacționa Bitcoin la finalul anului 2022? Doar 5% dintre ei au prevăzut prețul activului digital la $100,000, iar 9% sunt de părere că acesta va depăși ultimul ATH, ajungând astfel să tranzacționeze $80,000.

Banca este bine cunoscută pentru clienții bogați pe care îi are, cu portofolii pe măsură. În timp ce cumpărătorii primesc cu bucurie vestea că 14% dintre clienții JP Morgan se așteaptă cel puțin la o dublare a prețului, acestea tot nu sunt artificiile cu care piața crypto s-a obișnuit.

Totuși, pe caiet, sondajul este destul de pozitiv. Majoritatea clienților, adică peste 55%, sunt de părere că BTC se va tranzacționa la $60,000 la sfârșitul anului, în timp ce doar un sfert dintre ei se așteaptă ca prețul să continue să scadă de la pragul curent de $40,000.

Wall Street nu este convins că Bitcoin ajunge la $100,000 anul acesta, conform JP Morgan
JP Morgan: La ce preț credeți că se va tranzacționa Bitcoin în 2022?

Nu sunt surprins că unii clienți au o atitudine bearish față de Bitcoin – a transmis Nikolaos Panigirtzoglou, autorul research-ului. El a continuat:

Indicatorul nostru sugerează că piața futures a activului digital este supra vândută. Valoarea corectă a monedei se află între $35,000 și $73,000, în funcție de raportul volatilității față de aur

Conglomeratul bancar, care deține peste $2,6 trilioane în active aflate în custodie, și-a crescut implicarea tot mai mult în spațiul crypto, îndeosebi de la lansarea monedei JPM Coin, în 2019. Făcând parte din cele patru mari bănci americane destinate investițiilor, JP Morgan și-a educat clienții și investitorii cu privire la punctele forte, dar și cele slabe ale crypto-monedei, încă din Iulie 2021.

Chiar dacă încă își ține cărțile aproape, în luna Septembrie 2021, Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan, și-a înmuiat poziția față de Bitcoin. El a spus că Bitcoin ar putea să crească de zece ori în următorii cinci ani, însă tot nu va cumpăra.

Exit mobile version