Walmart angajează experți în crypto pentru a dezvolta serviciile pe valute digitale

Burdun | Adobe Stock

Viitorul expert pe crypto-valute și produse digitale al Walmart va lucra de la sediul companiei din Bentonville, Arkansas.

Walmart angajează experți în crypto pentru a dezvolta serviciile pe valute digitale
Postul oferit de Walmart unui expert in crypto

Giganta companie nord-americană de vânzare cu amănuntul – Walmart – caută un expert cu experiență în cryptografie, care să poată dezvolta și conduce un proiect bazat pe crypto-valute si produse digitale.

În descrierea rolului, Walmart este în căutarea unei persoane care să aibă experiență în conducerea și scalarea unei afaceri – cu cel puțin 10 ani de experiență în gestionarea produselor, programelor și în comercializarea produselor bazate pe tehnologie. 

Candidatul ideal ar trebui să aibă expertiză în crypto-monede și tehnologiile blockchain, dar și o cunoaștere aprofundată a ecosistemului crypto-grafic și a actorilor principali.

Walmart a sugerat că se va concentra pe viitoare strategii care implică monede cryptografice, menționând că permite deja un set larg de opțiuni de plată pentru clienții săi – chiar dacă nu au implementat încă varianta de a folosi crypto-monede. 

În 2019, Walmart a depus un brevet pentru o monedă digitală bazată pe dolarii americani – creată pe blockchain – care era, la vremea respectivă, similară cu propunerile inițiale ale Facebook pentru planurile lor de a crea moneda Libra.

Anul acesta, Walmart a creat o întreprindere fintech numită Hazel, care are în plan să ofere o gamă largă de servicii financiare – integrate pentru prima dată pe mobil într-o super-aplicație.

Sarcinile cheie pentru noul expert angajat de Walmart sunt

Dintre mega firmele nord-americane, Walmart nu este singura care caută să integreze monede digitale cryptografice în comerțul electronic și în viitoarea strategie de afaceri a companiei. 

În Februarie, Amazon a postat o listă de locuri de muncă în Mexic, pentru un lider care să supravegheze un nou serviciu care implică monede digitale – care să le permită utilizatorilor să folosească crypto în timp ce fac cumpărături.

De atunci au continuat să se înmulțească posturile deschise pentru experți în crypto-valute și în tehnologiile blockchain.

Posturi oferite de Amazon experților în crypto

În plus față de atenția acordată monedelor digitale crypto propriu-zise, proiectele Walmart legate de blockchain s-au axat până în prezent pe utilizarea tehnologiei pentru aplicații care includ gestionarea lanțului de aprovizionare (supply-chain), marketplace-uri și aplicații pentru device-uri sau aplicații inteligente.

Exit mobile version