Volume mari de wash trading Bitcoin au fost înregistrate pe platforma Binance

Se pare că utilizatorii au exploatat lipsa taxelor pentru tranzacțiile spot de Bitcoin, pentru a câștiga avantaje VIP prin tranzacții false

Volume mari de wash trading Bitcoin au fost înregistrate pe platforma Binance

adobestock | prima91

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, încearcă să oprească  wash trading-ul cu criptomonede de pe platformă, care a apărut după decizia companiei de a elimina taxele de tranzacționare spot a Bitcoin.

Wash tradingul are loc atunci când investitorii vând și cumpără active unul de la celălalt sau fac tranzacții false. De exemplu, piața de NFT-uri LooksRare înregistrează o mulțime de tranzacții care sunt considerate wash trading, din cauza tokenului LOOKS care este câștigat folosind site-ul.

Un community manager de la Mandala Exchange a remarcat vineri că o cantitate mare de Bitcoin a fost trimisă de pe un cont pe altul într-un timp scurt, iar prețul Bitcoin nu s-a schimbat. Acest lucru sugerează că un număr mare de traderi cumpărau și vindeau Bitcoin în același timp, menținând un preț mai mult sau mai puțin stabil.

„Gândiți-vă că acest lucru se datorează taxelor zero și a oamenilor care încearcă să obțină un cont VIP”, a explicat Changpeng Zhao, adăugând că Binance va „exclude tranzacționarea cu Bitcoin din calculele pentru obținerea statutului VIP și va elimina stimulentele care-i determină pe oameni să facă wash trading”.

Binance are în prezent nouă niveluri VIP diferite, fiecare cu taxe mai mici pentru toate monedele listate pe exchange. Cu cât un utilizator a efectuat o tranzacție spot mai mare în decurs de 30 de zile, cu atât va fi mai mare nivelul său VIP.

Un sistem de niveluri care recompensează volumele mari de tranzacții, oferă beneficii de tranzacționare și comisioane mici, iar lipsa unui comision, creează condiții favorabile pentru manipulare și spălare de bani.

Binance a emis un anunț excluzând cele 13 perechi Bitcoin spot diferite (adică BTC/BUSD) din beneficiile nivelului VIP și din programul său de furnizori de lichidități spot. Modificările au fost făcute pentru „a asigura un mediu echitabil pentru toți utilizatorii”, a declarat compania.

Exchange-ul cripto a luat decizia de a elimina taxele de tranzacționare spot Bitcoin la cea de-a cincea aniversare. În comparație cu alte companii cripto care se luptă pentru a rămâne la suprafață, cum ar fi BlockFi și Celsius sau platforme de tranzacționare precum Coinbase și Gemini, care concediază angajați, Binance pare să se mențină bine în bear market.

Luna trecută, compania a anunțat că va sponsoriza viitorul turneu mondial al muzicianului The Weeknd, iar câteva săptămâni mai târziu a dezvăluit un parteneriat substanțial de social media și NFT cu Cristiano Ronaldo, starul fotbalului și cea mai populară persoană de pe Instagram. 

Bursa de criptomonede Binance a încheiat și un parteneriat cu Khaby Lame, cel mai popular influencer de pe TikTok, pentru a crește gradul de adopție al Web3. Khaby va acționa ca un ambasador global al platformei de tranzacționare cripto, ajutând la dezmințirea miturilor despre criptomonede și spațiul blockchain.

Exit mobile version