Whitepaper-ul Bitcoin este „ascuns” pe versiunile mai recente de MacBook Apple

Printre toate documentele din lume, de ce a fost ales whitepaper-ul Bitcoin?

Whitepaper-ul Bitcoin este "ascuns" pe versiunile mai recente de MacBook Apple

Într-un articol de blog, bloggerul independent Andy Baio a dezvăluit recent că whitepaper-ul Bitcoin este ascuns în fiecare calculator MacBook de la Apple care rulează versiuni recente ale software-ului macOS. Mai precis, el a scris că:

„Fișierul se găsește în fiecare versiune de macOS, începând cu Mojave (10.14.0) până la versiunea curentă, Ventura (13.3), dar nu există în High Sierra (10.13) sau în versiunile mai vechi.”

În interiorul Virtual Scanner II se află o imagine nedescriptivă a unei băi din San Francisco și o copie PDF a whitepaper-ului Bitcoin.

„Dintre toate documentele din lume, de ce a fost ales whitepaper-ul Bitcoin? Există un Bitcoin maxi secret care lucrează la Apple? Numele fișierului este „simpledoc.pdf” și are doar 184 KB”, scrie Baio pe Waxy. „Poate a fost doar un PDF ușor, convenabil și cu mai multe pagini pentru teste, niciodată destinat să fie văzut de utilizatorii finali”.

Există și un alt aspect de remarcat. Craig Wright a încercat să obțină dreptul de autor asupra whitepaper-ului Bitcoin și a intentat acțiuni în instanță împotriva site-urilor web care o găzduiesc, dar fără succes.

Este posibil ca acest act de ascundere whitepaper-ului să fi fost un act intern de rebeliune realizat de un programator care lucrează la Apple – o companie prea mare pentru ca Wright să o dea în judecată.

Cum utilizatorii MacBook pot verifica whitepaper-ul Bitcoin?

Procedura este destul de simplă. Inițial, trebuie să deschideți aplicația „Terminal” și să introduceți următoarea comandă:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Dacă utilizați macOS 10.14 sau o versiune ulterioară, fișierul PDF Bitcoin se va deschide în ‘Preview’.

Baio a declarat că whitepaper-ul Bitcoin servește ca „document de exemplu pentru un dispozitiv numit Virtual Scanner II” în utilitarul „Image Capture”.

Trebuie menționat faptul că această funcție este ascunsă sau nu este instalată implicit pentru toți utilizatorii. Bloggerul a menționat, de asemenea, că nu este clar de ce este ascunsă pentru anumiți utilizatori și scopul său exact rămâne necunoscut.

Pentru a continua, navigați la „Image Capture” și selectați dispozitivul „Virtual Scanner II” (dacă este disponibil). În secțiunea „Detalii”, asigurați-vă că media este setată la „Document” și DPI-ul media este setat la „72 DPI”. După finalizare, previzualizarea primei pagini a cărții albe Bitcoin va apărea.

Exit mobile version