XRP, criptomoneda cea mai blamată din top 10, a depășit 1 dolar

Tokenul Ripple Labs a făcut o supriză frumoasă, astăzi, celor care au crezut în moneda cea mai blamată din top 10

ripple xrp XRPUSD

WorldSpectrum / Pixabay.com

XRP, tokenul celor de la Ripple Labs, a reușit astăzi o performanță remarcabilă, având în vedere contextul în care se află: a depășit pragul de 1 dolar. Este o performanță imensă pentru această criptomonedă, mai ales, în condițiile în care, din ianuarie până în martie, rareori a trecut de 50 de cenți.

Dar chiar și așa, cotația de 1 dolar este la 30%, față de nivelul record la care s-a situat moneda digitală în 2018, cel de 3,29 de dolari per unitate.

În momentul de față,  tokenul Ripple are ajuns, prin prezenta valoare să ridice capitalizarea la peste 47 de miliarde de dolari. La momentul redactării acestui material, XRP este la cumpărare la o cotă de 96 de cenți, în timp ce, la vânzare se situează în jurul nivelului de 93 de cenți.

Se pare că, momentul de glorie de astăzi al tokenului se datorează și faptului că a patra moneda din topul criptomonedelor a câștigat ceva teren și în fața Bitcoin, astfel provocând apariția unui impuls tehnic.

Momentul de 75 de cenți a dat încredere traderilor

În momentul în care tokenul Ripple se învârtea în jurul cotației de 75 de cenți, traderii au remarcat că structura pieței pe XRP era una de investiții agresive.

Potrivit lui Cantering Clark, un trader de instrumente financiare derivate în criptomonede, a declarat pentru Coin Telegraph că XRP are toate componentele tehnice necesare creșterii de zilele acestea.

„Nu degeaba, tehnic, XRP a făcut toate demersurile necesare pentru a a atrage investitori. După scoaterea din bursă și anularea de către majoritatea CT, piata a rămas neacoperită din punct de vedere pozițional. Datorită acestui fapt, cred că XRP poate merge și mai sus”, a declarat Clark.

Alte 3 motive pentru care XRP va crește și mai mult

Alți experți găsesc alte trei motive pentru care tokenul Ripple ar putea crește și mai mult, în viitorul apropiat, în ciuda procesului pe care compania și șefii săi îl au cu SEC. Din cauza procesului care a fost anunțat pe data de 22 decembrie, XRP a fost delistat din majoritatea platformelor de trazacționare din SUA.

Primul motiv pentru care se crede că XRP va ajunge la o cotație și mai mare față de cea înregistrată astăzi este legat de faptul că Bitcoin a petrecut foarte mare parte din această lună consolidându-și poziția între 55.000 de dolari și 60.000 de dolari. În timp ce Bitcoin a făcut acest lucru, fenomenul le-a dat monedelor alternative timp să respire, iar unii dintre investitorii pe Bitcoin și-au încasat profiturile scoase de pe evoluția monedei dominante și le-au investit în monede digitale de valoare mai mică.

Al doilea motiv ține de prețul XRP. Aceasta este cea mai ieftină criptomonedă din top 10, iar prețul pe care-l are acum este văzut ca un discount pentru investitorii pe termen lung, mai ales dacă îl comparăm cu cel record pe care l-a atins în 2018 – 3,29 dolari. La prețul de acum, moneda pare un adevărat chilipir într-o piață dominată de criptomonede care se tranzacționează la prețurile lor maximale.

Al treilea motiv ține mai mult de perspectiva optimistă pe care o oferă viitorul legat de procesul dintre Ripple și SEC. Investitorii speră ca Ripple Labs să câștige procesul intentat de SEC sau măcar să ajungă la o înțelegere, așa cum se vehicula în luna februarie.

Și chiar dacă pierde procesul, atâta timp cât XRP nu este declarată activ mobiliar, aceasta va putea fi relistată pe marile platforme de tranzacționare care s-au descotorosit de ea atunci când au apărut primii nori negri legați de scandalul în care criptomoneda este implicată de aproape patru luni în principala piață de monede digitale.

Din păcate, legat de proces, credem că vor mai trece câteva luni bune până când acesta vă ajunge aproape de o concluzie finală.

Exit mobile version