Yuga Labs rambursează taxele de gaz pentru tranzacțiile eșuate în timpul mint-ului Otherdeed

Yuga Labs a cheltuit 90,57 ETH, sau aproximativ 265.500 de dolari pe rambursări

AdobeStock

Compania din spatele francizei Bored Ape Yacht Club (BAYC), Yuga Labs, a scris astăzi pe Twitter că „a rambursat taxele de gas oricărei persoane care a avut o tranzacție eșuată” în timpul mintului haotic Otherdeed weekendul trecut.

Vânzarea de către Yuga Labs a Otherdeeds – parcele de teren virtual în metaversul lor încă nelansat – a fost cel mai mare mint NFT din istorie.

Peste 157 de milioane de dolari în Ethereum au fost arși în timpul mintului Otherdeed, ducând temporar taxele de tranzacție pe blockchain la maxime nemaivăzute din toamna trecută, ceea ce, desigur, a afectat fiecare utilizator Ethereum.

Ethereum: Taxa medie de tranzacție în rețea
Ethereum: Taxa medie de tranzacție în rețea | Ycharts

 Deși a fost foarte așteptată, vânzarea a fost afectată de o cerere copleșitoare care a congestionat și a perturbat rețeaua Ethereum, determinând ulterior Yuga Labs să spună că ApeCoin, o criptomonedă care a fost folosită pentru vânzare, are nevoie de propriul blockchain.

Taxele de tranzacție în rețea au crescut la maxime nemaivăzute în timpul vânzării. Unii oameni care au încercat să cumpere Otherdeed NFT au plătit între 6.500 de dolari și 14.000 de dolari doar în taxe de gaz, mai mult decât dublu față de costul inițial al Otherdeed NFT, care a fost stabilit la aproximativ 5.800 de dolari.

Aproximativ 56% din totalul de Ether ars între 25 aprilie și 2 mai a fost cauzat de acest mint.

Yuga Labs a cheltuit peste 260.000 de dolari pe rambursări

Yuga Labs a cheltuit 90,57 ETH, sau aproximativ 265.500 de dolari pe rambursări, potrivit Etherscan. Cea mai mare rambursare individuală a costat Yuga 2,6 ETH (aproximativ 7.500 de dolari), în timp ce taxele de gaz suportate de companie în timpul procesului de rambursare au ajuns la aproximativ 780 de dolari.

Aproape imediat, compania a câștigat 320 de milioane de dolari vânzând NFT-urile virtuale. Vânzările secundare au depășit deja 558 de milioane de dolari de sâmbătă, conform datelor de la CryptoSlam, făcând din Otherdeeds cea mai mare colecție NFT din ultimele 30 de zile.

Deși Yuga Labs s-a descurcat foarte bine, câștigând peste 320 de milioane de dolari, a urmat haosul pentru toți ceilalți.

Ethereum a fost atât de supraîncărcat cu tranzacțiii, încât blockchain-ul a fost practic inutilizabil ore întregi:

Yuga Labs și-a cerut scuze pentru impactul vânzărilor Ortherdeeds asupra Ethereum.

Prea multe tranzacții eșuate

În timpul freneziei de acaparare a terenurilor de sâmbătă, tranzacțiile Otherdeed NFT au eșuat deseori, dar utilizatorii au fost încă nevoiți să plătească taxe de gaz care se puteau ridica la mii.

Cu toate că compania a rambursat taxele de gas oricărei persoane care au făcut o tranzacție care a eșuat, această problemă a afectat întregul ecosistem Ethereum. Asta înseamnă că utilizatorii Ethereum care încercau să efectueze tranzacții au fost afectați

Impactul negativ asupra comunității a redus și prețul minim al BAYC. Cel mai ieftin BAYC de pe OpenSea are în prezent cea mai mare ofertă de 95 ETH. Aceasta este o scădere uluitoare de aproximativ 35% față de minimul de 429.000 de dolari de vinerea trecută.

Exit mobile version