Zilliqa, micuța criptomonedă mai performantă decât Bitcoin sau Ethereum

Zilliqa este o criptomonedă al cărei blockchain permite procesarea a mii de tranzații pe secundă

zilliqa

Foto: Stanislaw Zarychta / Unsplash.com

Zilliqa este genul de criptomonedă care se pierde foarte ușor printre celelalte pentru că nu este nici măcar în topul celor mai cunoscute. Cu toate acestea, micuța valută digitală pare să își facă tot mai mult loc în portofoliile celor care caută alternative mai profitabile decât Bitcoin.

În momentul de față, Zilliqa se laudă doar cu un ATH de 0,2315 dolari, ceea ce este de aproape 250.000 de ori mai mic decât cel înregistrat de Bitcoin. Dar, poate această comparanie nici nu-și are rostul când vorbim de valoare. În schimb, Ziliqa este ceva mai performantă decât Bitcoin și Ethereum când vine vorba de procesarea tranzacțiilor.

Criptomoneda a ajuns la o capitalizare în piață de 1,87 miliarde de dolari, incomparabil cu cea de peste 1 trilion de dolari cu care se laudă Bitcoin, valoare pe care a atins-o a doua oară în acest an, după ce a depășit pragul de 54.000 de dolari.

Zilliqa și puterea ei de tranzacționare

Moneda virtuală are un blockchain public, care nu necesită permisiuni, dezvoltat pentru a permite procesarea a mii de tranzacții pe secundă. Aceasta a devenit faimoasă, în 2019, atunci când a atras atenția publicului.

Proiectul este unul dezvoltat in Singapore și are drept concurență criptomonedele de renume precum Ethereum, Cardano sau Polkadot. Aceasta este un blockchain care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații descentralizate, asemeni celor mai sus numite.

Zilliqa a ieșit în evidență din „turmă” în urma conceptului sharding (partiționarea bazei de date), care formează nucleul proiectului și a capacității sale de a se extinde rapid. Conceptul îi oferă criptomonedei capacitatea de a procesa până la 2.828 de tranzacții într-o secundă. Prin comparație, Bitcoin nu procesează decât șapte, iar Ethereum, 15.

Zilliqa tace și face

După ce, în 2019, și-a atins recordul de cotație, criptomoneda a funcționat fără să mai atragă atenția publicului, asta până acum câteva luni.

În octombrie, anul trecut, Zilliqa a anunțat că va permite servicii staking non-custodial, susținute de Zillion, pe rețeaua sa principală. Asta face din Zilliqa unul dintre pionierii staking-ului într-un blockchain partiționat.

Compania a anunțat că îi va recompensa pe cei care dețin criptomoneda printr-o campanile air-drop care se va desfășura până la data de 16 martie. În timpul acestei campanii, 1.000 de monede Zilliqa (ZIL) vor fi trimise în mod aleatoriu către portofelele electronice ale celor care dețin Zilliqa. Alți 2.500 de ZIL au fost distribuiți săptămânal din 15 februarie.

Tot în timpul campaniei vor fi distrbuiți în total, 45.000 de ZIL, care în momentul de față valorează undeva la 7.500 de dolari. Campania de oferire a criptomonedelor a fost denumită „Zillicrație” și avut scopul de recompensare a deținătorilor de această criptomonedă.

Parteneriate „smart” care-i vor crește valoarea

Chiar luna trecută, Zilliqa a anunțat un parteneriat cu Xcademy, prima academie YouTube, online din lume. Din acest parteneriat, ambele părți vor avea de câștigat, mai ales că vorbim de oportunități de mai bine de 15 miliarde de dolari  care vin dinspre industria de marketing.

Profitând de tehnologia contractelor inteligente, Xcademy va crea o economie care va permite creatorilor de content să-și lanseze propriile token-uri în blockchain-ul Zilliqa.

În prezent, Zilliqa nu este nici măcar în top 50 de criptomonede dacă ne luăm după capitalizarea totală a acesteia, care se ridică la 1,87 de miliarde de dolari. Locul pe care se află este 54. La data redactării acestui material, criptomoneda se tranzacționa la o valoare aproape de 17 cenți. Iar în ultima zi a înregistrat o creștere de aproape 25%, în timp ce evoluția ei pe ultima săptămâna arată o creștere de peste 50%  a valorii în dolari.

Prin comparație, primele două criptomonede din piață, Bitcoin și Ethereum, nu au crescut în ultima săptămână decât cu puțin peste 20 de procente. Dar, revenind la ce spuneam la începutul materialului, cele trei criptomonede nu suportă comparație la nici un nivel… probabil.

Exit mobile version