Zimbabwe este următoarea țară care ar putea adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată

Zimbabwe este următoarea țară care ar putea adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată

OlegKachura | AdobeStock

Zimbabwe acordă o atenție sporită sectorului crypto, pe măsură ce crește utilizarea crypto-monedelor în rândul populației sale. În plus, țara pare dispusă să reglementeze întregul sector.

Potrivit știrilor locale, guvernul din Zimbabwe ia în considerare utilizarea Bitcoin ca opțiune legală de plată, pentru a răspunde interesului în creștere și pentru a profita de oportunitatea pe care o oferă.

Fostul colonel Charles Wekwete, secretar general și director al unității tehnologice e-government, a confirmat că discuțiile cu companiile pe subiectul crypto sunt deja în curs.

Potrivit lui Wekwete, dezavantajele ecosistemului descentralizat includ transferurile de fonduri transfrontaliere neînregistrate, externalizarea capitalului, spălarea banilor și finanțarea terorismului.

În plus, el a spus că autoritățile încearcă să elaboreze reglementări care să protejeze consumatorii și să ajute viitorul financiar al țării. Din acest motiv, înainte de a implementa schimbări majore în politică, guvernul a implicat mai multe instituții în proces.

Zimbabwe nu a făcut încă declarații semnificative pe acest subiect, iar inițiativa este încă în faza de consultare.

Guvernul din Zimbabwe a inițiat discuțiile cu privire la adoptarea Bitcoin drept parte a Strategiei Naționale de Dezvoltare 1. Aceasta se referă la Bitcoin ca un mijloc de conectare a eforturilor guvernamentale și de afaceri, în abordarea noțiunii de dezvoltare a economiei digitale.

Mai multe țări adoptă politica inițiată de El Salvador de a permite utilizarea și reglementarea Bitcoin. În ciuda valului de critici din partea publicului, guvernul din El Salvador a rămas ferm cu privire la sprijinul său pentru Bitcoin.

Pe Twitter, președintele salvadorian Nayib Bukele, a lăudat succesul planului anunțând că profiturile generate de Bitcoin vor fi folosite pentru a construi în țară 20 de școli și un spital veterinar.

Africa este un teren de testare fantastic pentru crypto-monede. Multe companii oferă produse și servicii pentru a reduce decalajul dintre națiunile africane și alte țări, în ceea ce privește plățile transfrontaliere.

Datele Chainalysis sugerează că platformele peer-to-peer, restricțiile bancare și frica de inflație au contribuit la creșterea pieței activelor digitale în Africa. Drept urmare, regiunea continuă să atragă investiții – cea mai recentă a dus la o finanțare de $15 milioane, pentru exchange-ul Yellow Card.

Exit mobile version