3 motive pentru care Bitcoin întâmpină dificultăți în a stabili 20.000 de dolari ca suport

Raliul Bitcoin din ultima săptămână a trezit un optimism reînnoit în rândul unor traderi, dar acest optimism poate dispărea pe termen scurt

3 motive pentru care Bitcoin întâmpină probleme în a stabili 20.000 de dolari ca suport

Graficul prețului Bitcoin (BTC) din ultimele două luni nu reflectă nimic altceva decât o perspectivă bearish și nu este un secret că criptomoneda a înregistrat în mod constant minime mai mici de când a scăzut sub 48.000 de dolari la sfârșitul lunii martie.

Câștigurile pozitive înregistrate în primele zece zile ale lunii iulie au dispărut aproape pe 13 iulie, deoarece Bitcoin (BTC) și piața mai largă a alunecat înapoi spre noile minime anuale.

BTC/USD, timeframe de o zi
BTC/USD, timeframe de o zi | TradingView

Volumul Bitcoin

Raliul Bitcoin din ultima săptămână a trezit un optimism reînnoit în rândul unor traderi, dar acest optimism poate dispărea pe termen scurt.

Datele de la Arcane Research arată că o mare parte a impulsului a venit din eliminarea taxelor de tranzacționare pentru anumite perechi Bitcoin de pe exchange-ul de criptomonede Binance.

Bitcoin: Volumul real de tranzacționare | Arane Research

După ce taxele de tranzacționare au fost eliminate, exchange-ul a înregistrat o creștere a volumului de tranzacționare, care este probabil atribuită „wash trading-ului” de către traderii care caută să profite de eliminarea taxelor pentru a obține un cont VIP.

Cu toate acestea, când privim întregul ecosistem în ansamblu, activitatea rămâne scăzută, ceea ce sugerează că interesul pentru cumpărarea de criptomonede a scăzut în acest moment.

„Toate celelalte exchange-uri au înregistrat un volum de tranzacționare redus săptămâna trecută, volumul mediu de tranzacționare pe șapte zile fiind aproape de minimele de 1 an, ilustrând faptul că activitatea de tranzacționare organică pe piață este foarte redusă în acest moment”, a spus Arcane Research.

Investitorilor le este frică de reglementări

Pe 11 iulie, Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB), organismul de reglementare financiar global care include toate țările G20, a anunțat că se așteaptă să dezvolte un cadru de recomandări pentru industria cripto în octombrie.

FSB a adăugat că autoritățile internaționale de reglementare trebuie să reglementeze piețele cripto pe principiul „aceeași activitate, același risc, aceeași reglementare”.

Într-un discurs scris din 12 iulie, Jon Cunliffe, guvernatorul adjunct al Băncii Angliei pentru stabilitate financiară, a spus că cripto s-a terminat cumva și nu ar trebui să mai reprezinte o problemă. Cunliffe a adăugat: „inovarea trebuie să aibă loc într-un cadru în care riscurile sunt gestionate”.

În plus, Oficialii UE au convenit asupra unei legi de referință care va îngreuna activitatea emitenților de criptomonede și a furnizorilor de servicii.

Un punct important din cadrul de reglementare MiCa este că va solicita emitenților de monede stabile să constituie o rezervă suficient de lichidă și că va stabili un plafon pentru monede stabile de 200 de milioane de euro în tranzacții pe zi.

Frica extremă persistă

Alte dovezi care evidențiază lipsa de interes pentru cumpărarea Bitcoin pot fi găsite în indicele Crypto Fear and Greed, care se confruntă în prezent cu un „record de 68 de zile” pe acest teritoriu extrem de îngrozitor.

Indicele Crypto Fear & Greed

După cum a remarcat Arcane Research, creșterea scorului la 24 pe 10 iulie a fost în mare măsură influențată de decizia Binance de a elimina taxele de tranzacție, ceea ce „a făcut ca indicatorul să supraevalueze sentimentul actual de teamă a pieței”.

După ce noutatea tranzacționării cu Bitcoin fără comisioane pe exchange-ul de top a scăzut și volumele au revenit la normal, indicele Fear and Greed a coborât înapoi în zona de frică extremă.

Ieșirile de pe exchange-uri oferă o dovadă suplimentară a stării pieței. După lichidarea Three Arrows Capital și înghețarea fondurilor pe platforme precum Celsius, rata la care utilizatorii au retras BTC de pe exchange-uri a atins cel mai ridicat nivel de până acum pe 26 iunie.

Exit mobile version