Ar putea Bitcoin să scadă la 12.000 de dolari? – 5 lucruri de urmărit

După ce BTC a scăzut cu 16% în ultimele 30 de zile, anumiți indicatori arată că urșii încă dețin controlul pieței

Ar putea Bitcoin să scadă la 12.000 de dolari? - 5 lucruri de urmărit

Criptomonedele au început a treia săptămână din septembrie pe o tendință descendentă. Bitcoin a scăzut cu aproximativ 5%, sub 19.000 de dolari, în timp ce Ethereum a scăzut cu 8%, la 1300 de dolari.

S&P 500 și indicele Nasdaq Composite au suferit cea mai slabă performanță săptămânală din iunie, deoarece investitorii rămân îngrijorați de faptul că Rezerva Federală va trebui să-și continue politica monetară agresivă pentru a reduce inflația, ceea ce ar putea duce la o recesiune în Statele Unite.

Majoritatea se așteaptă ca Fed să majoreze rata cu 75 de puncte de bază la următoarea întâlnire din 20 – 21 septembrie, totuși datele de la FedWatch arată o probabilitate de 18% de o creștere a ratei cu 100 de puncte de bază. Această incertitudine ar putea ține investitorii pe margine, provocând o volatilitate crescută pe termen scurt.

Așadar, să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin în această săptămână.

Taurii trebuie să mențină prețul Bitcoin peste 18.000 de dolari 

Prețul BTC este peste nivelul de suport cheie de 18.000 de dolari – un nivel pe care BTC trebuie să-l mențină pentru a evita scăderea prețului la 16.000 – 15.000 de dolari.

BTC/USD a pierdut peste 2.000 de dolari într-o singură lumânare săptămânală, închizându-se sub 20.000 de dolari, marcând cea mai scăzută închidere din iulie, arată datele de la TradingView.

BTC/USD, timeframe de o săptămână
BTC/USD, timeframe de o săptămână | TradingView

O scădere sub 18.000 de dolari ar însemna o retestare a zonei de cerere mai scăzută, cu tauri reticenți în a introduce ordine de cumpărare, din cauza cererilor mai mari pentru prețuri mai mici.

Timeframe-ul zilnic al prețului BTC continuă să slăbească pe măsură ce prețurile scad, consolidându-se în intervalul zilnic din iunie 2022 – cu rezistență la 20.700 de dolari și suport la 18.400 de dolari.

Starea de spirit bearish este poate de înțeles – Fuziunea Ethereum a devenit un eveniment „cumpără pe zvon și vinde pe știre” și, împreună cu declanșatorii macro, a contribuit la o nouă scădere a activelor de risc.

Analiștii iau în considerare acum posibilitatea ca tendința descendentă să rămână intactă cel puțin până la anunțul Fed.

Întâlnirea Fed din 20 – 21 septembrie

Dacă investiția ta crypto înregistrează o volatilitate suplimentară în această săptămână, poți mulțumi Rezervei Federale.

Acest lucru se datorează faptului că Rezerva Federală este de așteptat să anunțe o altă creștere mare a ratei în această săptămână, în timp ce își continuă efortul de a controla inflația încăpățânată. Fed a majorat ratele dobânzilor cu 0,75% la ultima sa întâlnire din iulie, a patra creștere consecutivă de la începutul anului.

Fed va fi sub presiune să reacționeze după ce datele indicelui prețurilor de consum (IPC) pentru luna august au fost mai „fierbinte” decât se aștepta.

Drept urmare, investitorii se așteaptă ca rata de referință să crească cu 75 de puncte de bază, potrivit datelor FedWatch.

Probabilitatea unei creșteri a ratei | FedWatch

Dacă acest lucru este similar cu ultimele patru întâlniri ale Fed, investitorii cripto ar putea fi pe un alt roller coaster în această săptămână. Graficele istorice ale prețurilor arată cum prețul Bitcoin a scăzut cu cel puțin 10% sau mai mult în urma reuniunilor Fed din martie, mai și iunie. În timp ce scăderea de după întâlnirea din iulie a fost mai puțin severă, modelul clar de majorări ale ratelor Fed a corespuns cu scăderea piețelor crypto.

Deși datele istorice nu oferă o indicație clară a modului în care piața va reacționa în viitor, în special pe piața volatilă și imprevizibilă a criptomonedelor, este sigur să spunem că, după următorul anunț de majorare așteptată de către Fed, investitorii ar trebui să se aștepte la o nouă volatilitate.

Peste 130.000 de traderi lichidați

Majoritatea criptomonedelor au început săptămâna în scădere. Capitalizarea totală a pieței crypto a scăzut din nou sub 1 trilion de dolari, mai multe criptomonede înregistrând o scădere de două cifre în ultimele 24 de ore.

Volatilitatea continuă a bear market-ului a dus la lichidări de aproape 500 de milioane de dolari pentru comercianții cripto cu efect de levier. 130.087 de traderi au fost lichidați pentru o valoare totală de lichidare de 431,51 milioane de dolari, conform datelor Coinglass.

Lichidări pe exchange-uri | Coinglass

Traderii long au înregistrat o parte semnificativă de pierderi pe majoritatea exchange-urilor, diferența medie dintre suma lichidărilor long și short fiind de 10X.

Bitcoin la 12.000 de dolari?

O combinație de indicatori în lanț și tehnici indică în continuare o prăbușire iminentă a prețurilor pe piețele Bitcoin

BTC a asistat la o creștere a intrărilor pe exchange-uri între 7 și 14 septembrie, 1,69 milioane de BTC în valoare de 33,5 miliarde de dolari au fost trimiși către exchange-uri. Acesta a fost cel mai mare volum de BTC mutat din octombrie 2021, potrivit datelor de la Santiment.

Intrările către exchange-uri | Santiment

O creștere a acestei valori indică, de obicei, o creștere a presiunii de vânzare pentru un activ cripto. Prețul este de așteptat să scadă în continuare pe măsură ce mai mult BTC intră în exchange-uri.

În plus, datele de la IntoTheBlock arată că fluxul net al deținătorilor mari de BTC a scăzut semnificativ în ultima lună. Potrivit IntoTheBlock Resources, marii deținători ai unui criptoactiv dețin mai mult de 1% din oferta totală în circulație a activului.

Când există un vârf în fluxul net de deținători mari, înseamnă că deținătorii din această categorie acumulează. Scăderea înseamnă că deținătorii majori dețin mai puține acțiuni. Luna trecută, fluxul net al deținătorilor majori ai BTC a scăzut cu 100%.

De asemenea, în ultimele 90 de zile, a existat o scădere de aceeași amploare. Deoarece o revenire a fluxului net al deținătorilor mari de BTC este adesea un precursor al unei creșteri a prețurilor activelor, o scădere continuă a fluxului net al deținătorilor mari de BTC ar putea duce la scăderi suplimentare ale prețului acestuia.

Un alt indice, „Bitcoin Spent Output Age Bands”, care urmărește BTC cheltuiți și îi grupează în categorii în funcție de vârsta lor, a arătat o mișcare de peste 5.000 BTC pe 4 septembrie. MACD_D, un utilizator de la platforma de analiză a lanțului CryptoQuant, susține că aceasta este de obicei o veste proastă pentru prețul Bitcoin.

Bitcoin Spent Output Age Bands | CryptoQuant

„Dacă deținătorul, care a deținut BTC în al șaptelea an, mișcă mai mult de 5.000 BTC, ar putea exista o tendință de scădere puternică în viitor”, a scris utilizatorul verificat.

De asemenea, opțiunile Bitcoin, care expiră la sfârșitul anului 2022, arată că majoritatea traderilor pariază pe scăderea prețurilor până la regiunea de 10.000 – 12.000 de dolari.

Opțiunile Bitcoin | Coinglass

Frica extremă continuă să domine piața

Pe măsură ce Bitcoin a scăzut, la fel a scăzut și indicele Crypto Fear & Greed, revenind pe teritoriul „fricii extreme”.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

În ciuda fuziunii Ethereum, care reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din spațiul crypto, Indicele Crypto Fear & Greed a revenit la 21 de puncte, ceea ce reprezintă „frică extremă”, după ce ieri, indicele se afla în zona de „frică”.

Exit mobile version