Bitcoin: 30.000 de BTC părăsesc Coinbase Pro într-o singură zi

Oferta în scădere contrastează cu o imagine macro îngrijorătoare care continuă să exercite presiuni asupra activelor de risc, inclusiv cripto

AdobeStock

Bitcoin s-ar putea îndrepta sub 40.000 de dolari, dar noile date arată că nu există nicio scădere a cererii de la investitorii majori.

Pentru Ki Young Ju, CEO al platformei de analiză on-chain CryptoQuant, cumpărarea instituțională de Bitcoin „ar putea fi încă odată un mare eveniment în spațiul cripto”.

Coinbase Pro transferă cantități mari de Bitcoin

Ki a evidențiat date de la Coinbase Pro, o ramură specializată a exchange-ului american Coinbase, care confirmă că cantități mari de BTC continuă să părăsească exchange-ul.

Acele tranșe au totalizat 30.000 BTC într-o singură zi în această săptămână. Nu este pentru prima dată când o asemenea cantitate de BTC părăsește exchange-ul. Aproape 30.000 BTC au fost cumpărați în 3 tranzacții în martie, iar Coinbase Pro a încasat peste 1,1 miliard de dolari la un preț de 39.000 de dolari pentru un Bitcoin.

„Achizițiile instituționale ar putea fi din nou un subiect important, deoarece ordinul executiv nu a creat niciun obstacol”.

Ordinul executiv al Statelor Unite de luna trecută, conceput pentru a investiga diverse aspecte ale ecosistemului criptomonedelor, nu pare să acționeze ca un factor de descurajare pentru marii investitori care doresc să investească.

Trendul este evident pe majoritatea exchange-urior, iar aprilie încearcă să egaleze luna martie, în ceea ce privește ieșirile generale.

„Exchange-urile de criptomonede pierd rezervele de BTC la o rată rar întâlnită înainte,sugerând că orice creștere a cererii va concura cu o scădere rapidă a ofertei,, îmbunătățind și mai mult performanța prețurilor” – a remarcat William Clemente, analist șel la Blockware.

Oferta în scădere contrastează cu o imagine macro îngrijorătoare care continuă să exercite presiuni asupra activelor de risc, inclusiv cripto.

Corelația Bitcoin cu acțiunile trebuie să fie întreruptă pentru a îmbunătăți situația, dar analiștii spun că, odată ce o va face, procesul nu va fi niciodată fără probleme.

„Corelațiile se întrerup în cele din urmă – din mai multe motive” – a explicat comentatorul Dylan Leclerc la începutul acestei săptămâni.

„În cele din urmă sistemul de credit se prăbușește și volatilitatea explodează. BTC urmează dar mai mult din cauza traderilor de derivate decât a vânzărilor spot. Pe măsură ce oferta spot continuă să fie constrânsă, urșii Bitoin dispar.

Terra menține presiunea de cumpărare

Între timp, povestea principalului cumpărător al anului, ce a blockchain-ului Terra, continuă. Luna Foundation Guard (LFG), o organizație non-profit afiliată Terra, a adăugat aproximativ 2.633 BTC la rezervele sale în ultimele 48 de ore.

Portofelul LFG
Portofelul LFG | BitInfoCharts

Portofelul său este al 18-lea ca mărime din rețeaua Bitcoin și, după cum a confirmat co-fondatorul Terra, Do Kwon, achizițiile vor continua să crească, pe măsură ce fundația încearcă să susțină oferta în creștere a monedelor sale stabile TerraUSD (UST).

Exit mobile version