Bitcoin a înregistrat cea mai slabă performanță a lunii august din 2015

După o lună dificilă, urmează o lună și mai dificilă. Septembrie a fost din punct de vedere istoric o lună slabă pentru BTC

Image by frimufilms on Freepik

Bitcoin (BTC) a scăzut joi sub 20.000 de dolari, în condițiile în care investitorii se confruntă cu un început dificil de lună, după un august și mai dificil.

BTC/USD: Evoluția prețului în luna august
BTC/USD: Evoluția prețului în luna august | TradingView

Cea mai mare criptomonedă din lume după valoarea de piață a pierdut 2% în ultimele 24 de ore, după o scădere de 14% luna trecută – cea mai slabă performanță a lunii august din 2015.

BTC: randamentul lunar | Coinglass

Prețul Bitcoin se află acum la 71% de la maximul său istoric de 69.000 de dolari stabilit în noiembrie 2021.

Poziții long Bitcoin în valoare de 166,42 milioane de dolari au fost lichidate în ultima săptămână, potrivit datelor Coinglass. Poziții short în valoare de 85,37 milioane de dolari au fost lichidate în aceeași perioadă.

BTC: Lichidările totale | Coinglass

Doar în ultima săptămână criptomoneda emblematică a scăzut cu aproape 8%. Motivul din spatele acestei săptămâni în scădere ar putea fi comentariile neplăcute cu privire la viitoarea creștere a ratei dobânzilor din partea președintelui Fed, Jerome Powell. O altă creștere de 75 de puncte de bază este așteptată atât în zona euro, cât și în Statele Unite în septembrie.

În plus, Michael Saylor, fondatorul MicroStrategy este acuzat de Districtul Columbia de evaziune fiscală. Michael Saylor este unul dintre cei mai mari susținători ai Bitcoin. Experții își fac griji că procesul împotriva lui Saylor, mai ales în cazul unei condamnări, poate crea noi minime pentru Bitcoin.

Septembrie a fost din punct de vedere istoric o lună slabă pentru Bitcoin. Prețul BTC a scăzut în medie cu 8,5% în septembrie în ultimii 5 ani.

Ethereum – pe urmele lui Bitcoin

În ciuda evenimentului „The Merge” chiar după colț, Ethereum a pierdut peste 8% în ultima săptămână.

A doua cea mai mare criptomonedă se tranzacționează la aproximativ 1.556 de dolari, în scădere cu 2% în ultimele 24 de ore și cu 6,4% în ultima lună, potrivit datelor de la TradingView.

ETH/USD, evoluția prețului în luna august | TradingView

Ethereum a atins un maxim lunar de aproximativ 2030 de dolari, dar taurii nu au reușit să mențină prețul peste nivelul psihologic de 2.000 de dolari. În plus, criptomoneda a pierdut 68,44% din valoarea sa de la maximul istoric de 4.900 de dolari din noiembrie 2021.

Lichidările Ethereum au fost aproape de două ori mai mari decât Bitcoin în ultima săptămână, din cauza volatilității extreme a activului.

Poziții long în valoare de peste 325 de milioane de dolari au fost lichidate în ultimele șapte zile. Pozițiile short în valoare de 262 de milioane de dolari au fost, de asemenea, lichidate în aceeași perioadă, conform datelor de la Coinglass.

Exit mobile version