Bitcoin învinge piața bursieră, devenind activul cu cea mai bună performanță din 2021

Prețul Bitcoin este cu 50% mai sus decât la începutul anului, reușind să recupereze toate corecțiile și decuplându-se din ce în ce mai mult de climatul macroeconomic în Q4

Whyframeshot | Adobe Stock

Bitcoin este oficial activul cu cea mai bună performanță din 2021, conform datelor care confirmă acest lucru.

Pe măsură ce luna Octombrie a livrat o creștere de peste 15% în mai puțin de cinci zile, moneda digitală a performat mai bine decât majoritatea activelor la nivel global, stabilind până în prezent un profit de aproximativ 50% pentru anul curent.

Holderii de Bitcoin sunt pe profit cu 50% de la începutul anului

În ciuda drumului tumultuos pe care l-a parcurs anul acesta, scăderile nu au reușit să se impună în piața crypto, chiar dacă vânzătorii au mușcat 60% de la ATH-ul lunii Mai, când China și-a impus măsurile asupra sectorului minier.

Cea mai mare crypto-monedă este cu cel puțin 13% în fața celorlalte comodități pe parcursul anului curent, conform datelor ieșite săptămâna aceasta – și cu 17% în fața companiilor mici din Statele Unite.

În comparație cu performanța altor investiții, situația e și mai roz pentru holderii de BTC. Acțiunile europene, de exemplu, au crescut cu doar 10% pe parcursul acestui an.

După o performanță bună a Q3 2021, Bitcoin este pe plus cu 49,1% în anul curent – a postat pe twitter contul cu handle-ul @Bitcoin, asupra datelor furnizate de NYDIG

Clasa de active cu cea mai bună performanță în 2021

Bitcoin învinge piață bursieră, devenind activul cu cea mai bună performanță din 2021
Profiturile activelor pentru anul 2021 | NYDIG

Piața Altcoin încă are surprize

După cum am menționat în diverse analize din trecut, luna Septembrie a fost mereu o perioadă controversată și neimpresionantă pentru Bitcoin, în timp ce Octombrie s-a dovedit de cele mai multe ori a fi exact opusul.

Chiar dacă investitorii se așteaptă de la piața bursieră să aibă parte de o lună foarte bună, peste medie, speranțele sunt ridicate inclusiv pentru piața crypto în Q4, după o performanță slabă a lunii Septembrie.

În spatele situației macro rămân povești de succes individuale care înving până și Bitcoin atunci când vine vorba de procentaje câștigate. Acestea se referă la piața Altcoin, care regăsește unele active ce au beneficiat de creșteri fabuloase într-o perioadă scurtă de timp.

Solana, unul dintre cele mai bune exemple, a început anul la aproximativ $1,6 – ajungând mai apoi să stabilească un maxim local la $215.

SOLUSD, timeframe de o săptămână | FTX
Exit mobile version