Bitcoin: Lichidările au depășit $900 de Milioane. Monedele Altcoin au fost lovite de scăderea prețului BTC sub $38,000

Holderii de Bitcoin și monede alternative suferă din nou pierderi considerabile, pe măsură ce are loc o altă cascadă de lichidări. Support-ul de la $40K a fost pierdut, pentru moment

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin a continuat trendul descendent în noaptea dintre joi și vineri, după ce o creștere a volatilității a trimis prețul activului digital la minimul ultimelor șase luni.

Bitcoin: Lichidările au depășit $900 de Milioane. Monedele Altcoin au fost lovite de scăderea prețului BTC sub $38,000
BTCUSD: Timeframe de 4 ore | FTX

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD a stabilit un minim local la $37,700, până la data editării acestui articol, pierzând astfel peste $5,000 în mai puțin de o zi.

Având în vedere consolidarea de la $38,000, care are loc momentan, traderii au rămas uimiți de scăderea petrecută peste noapte, care a apărut pe grafic fix după creșterea la $43,500, unde a stabilit maximul local al ultimelor zile.

Lichidările de pe majoritatea platformelor de tranzacționare au fost semnificative. Atât pentru Bitcoin, cât și pentru monedele Altcoin, în ultimele 24 de ore au fost lichidate poziții derivate în valoare de $900 de milioane, dintre care $340 de milioane – în piața Bitcoin.

Vasta majoritate a acestora au fost poziții de long, situație care spune că zona $40,000 i-a făcut pe investitori să creadă că reprezintă un support solid.

Numărul total de lichidări din piețele derivate | coinglass

$42,5K nu a mai oferit support pentru Bitcoin, așa că o scădere până în cealaltă parte a regiunii s-a desfășurat pe grafic. Foarte probabil vom vedea o continuare a scăderii, către alte minime – a explicat analistul Michael van de Poppe

Mișcarea a fost așteptată în urmă cu ceva vreme, iar analiștii mai conservativi chiar au prezis o scădere a prețului până la $30,000, pe parcursul lunii Ianuarie.

Ethereum tranzacționează un nivel important de support

Între timp, monedele Altcoin au fost cele care au resimțit cea mai mare pierdere.

În rândul monedelor din Top 10, sortate în funcție de capitalizare, scăderile de peste 10% au fost foarte comune – iar bounce-urile – limitate. Terra (LUNA) este moneda de top cu cea mai bună performanță.

În altă ordine de idei, Ethereum a scăzut până la $2,730, înregistrând astfel o pierdere săptămânală totală de peste 15%.

Ethereum: Performanța prețului pe parcursul ultimelor 7 zile | CoinMarketCap
Exit mobile version