Bitcoin: piața se află în continuare în Bear Market. Prețul este blocat la $30,000

24K-Production | Adobe Stock

Trendurile ascendente pe care Bitcoin le-a avut de-a lungul timpului – au avut adesea parte de episoade corective, în care prețul a suferit scăderi, a speriat investitori, a atras alții noi și așa mai departe. Dar ca perioadă de dezvoltare a pragului corectiv, doar 2013 a fost anul în care prețului i-a luat mai mult să facă o mișcare – decât îi ia în prezent.

Săptămâna aceasta s-au împlinit 3 luni de când Bitcoin și-a stabilit nivelul maxim de All Time High, în luna Aprilie. Deși la vremea respectivă am anunțat la doar 4 zile de la stabilirea nivelului de maxim – că intrăm în Bear Market – comunitatea nu a primit această veste tocmai bine. Acum, trei luni mai târziu, privind acțiunea prețului, metricii și indicatorii acestuia – ne poziționăm ferm asupra faptului că participanții la piață vor mai avea de așteptat încă mult timp înainte ca Bitcoin să intre din nou într-un Bull Market.

Într-o serie de mesaje publicate pe twitter în 17 Iulie, serviciul de analiză Ecoinmetrics – a dezvăluit faptul că scăderea pe care a suferit-o BTCUSD anul acesta, de la ATH până la prețul curent – este a doua cea mai mare din istoria Bull Marketurilor Bitcoin.

Pragul de $30,000 nu pleacă niciunde

Au trecut 95 de zile de când paritatea BTCUSD a tranzacționat valoarea maximă de $65,000, nivel de la care s-a născut un episod corectiv uriaș, care a îndatorat sau afectat financiar o mulțime de investitori, mai ales lipsiți de experiență. Investitorii așteaptă cu nerăbdare ca prețul activului digital să-și revină – dar în ciuda aspectelor fundamentale bune – prețul monedelor BTC nu pare că se grăbește să părăsească pragul de $30,000 și vecinătatea lui.

Aflându-se cu 55% mai jos decât zona de maxim, Bitcoin pune sub amenințare și modelele de predicție ale prețului, printre care și Stock to Flow – modelul creat de PlanB, pe care Bitcoin l-a respectat ani la rând – este acum pe cale să fie invalidat.

Dacă folosim istoria ca pe un ghid – atunci ajungem și la alte concluzii: BTCUSD poate să rămână lateral luni de zile până ca prețul să-și revină și să depășească nivelul de All Time High. După cum a indicat și Ecoinmetrics – în ciclul din 2013 a existat o perioadă de 197 de zile între cele două nivele de ATH.

Acesta este una dintre cele mai lungi corecții pe care Bitcoin le-a avut în perioada de timp imediat după Bull Market

Dar totuși: 95 de zile sunt doar jumătate din perioada necesară corecției, din 2013

La vremea respectivă, BTCUSD a găsit o zonă de bottom după ce prețul a scăzut cu 69% de la maxim. În cazul în care această situație se repetă în climatul curent, atunci Bitcoin ar putea să scadă și sub $30,000 – și să rămână în grafic.

Mai mult decât atât: 2013 arată acum cel mai asemănător cu 2021, dintre toți anii precedenți, în care Bitcoin a afișat un Bull Market. În cazul în care continuăm așa, atunci BTC ar putea rămâne blocat la $30,000 o perioadă mai lungă – a concluzionat Ecoinmetrics.

Bitcoin: piață se află în continuare în Bear Market. Prețul este blocat la $30,000
Bitcoin Drawdowns | Ecoinmetrics

Investitorii de retail continuă să cumpere Bitcoin (sau să facă HOLD)

După cum am discutat și într-una din analizele precedente, comportamentul on-chain al tranzacțiilor din ultima vreme – indică faptul că pragul de $30 K este mai mult decât un simplu nivel psihologic pentru Bitcoin.

În plus, față de metricii enumerați mai sus care subliniază importanța acestui nivel, investitorii încep să acumuleze monede din nou, inclusiv cei care au vândut zona de $30 K în Ianuarie, când prețul vizita prima dată acest număr.

În 17 Iulie, Willy Woo, un analist tehnic de pe crypto twitter, pe care l-am inclus și în alte analize, a postat un mesaj care evidențiază faptul că investitorii de retail – se află într-o poziție generală de cumpărare la nivelele curente, pe când balenele (adică adresele cu mii de monede BTC) – își balansează portofoliile, atât prin cumpărări cât și prin vânzări.

Investitorii de retail conduc un Bull Market în cazul Bitcoin. Când aceștia se opresc din a cumpăra – atunci avem primul semn că intrăm în Bear Market. Retail încă achiziționează – a transmis Woo într-o serie de tweeturi

Ultimele 30 de zile: balenele au vândut 4,000 de BTC, nepricepuții au cumpărat 31,000 (BTC)

Bitcoin Entity Flows | @woonomic
Exit mobile version