Bitcoin: Rata de hash, nou record la 200 EH/s. 100,000 de monede BTC devin nelichide în fiecare lună

Rata de hash nu a arătat niciodată mai bine, iar apetitul pentru acumulare n-a făcut decât să crească de la interdicția activelor digitale, impusă de China în luna Mai, până în prezent

annamaria | Adobe Stock

Bitcoin este pe cale să atingă un nou ATH într-o zonă esențială, iar cele mai mari piscine pentru minat (mining pools) știu ce urmează.

Datele colectate de MiningPoolStats sugerează că rata de hash a rețelei Bitcoin este practic la cel mai înalt nivel din toate timpurile.

Rata de hash șterge urmele lăsate de China

În ciuda declinului care s-a instaurat pe piață de la $69,000, rata de hash continuă să crească, iar puterea computațională pe care piscinele pentru minat o adună – ajunge în prezent la un vârf istoric.

Rata de hash se referă la puterea computațională dedicată mineritului, și chiar dacă este imposibil de măsurat cu exactitate, estimările arată că Bitcoin îi intrigă tot mai mult pe mineri – iar astfel, rețeaua devine mai eficace ca niciodată din punct de vedere al securității.

Pe parcursul săptămânii curente, rata de hash a vehiculat valoarea de 183 de EH/s, atingând un maxim local de 189 EH/s, până la data editării acestui articol.

Conform MiningPoolStats, rata de hash a fost doar o singură dată peste ultimul nivel precizat – respectiv în luna Mai, înainte ca Partidul Comunist Chinez să interzică activele digitale în jurisdicția Chinei. La vremea respectivă, rata totală de hash atingea o valoare de 209,3 EH/s. Cât despre celelalte piscine pentru minare, nu au fost niciodată la fel de ocupate ca acum.

Ținând cont de toate acestea, putem spune despre rata de hash nu doar că și-a revenit de la interdicția politică impusă de China – ba chiar că este mai mare ca niciodată, structurând astfel cea mai puternică și sigură rețea blockchain pe care omenirea o cunoaște.

Bitcoin: Rata de hash, nou record la 200 EH/s. 100,000 de monede BTC devin nelichide în fiecare lună
Bitcoin: Rata de hash din 2020 până azi | MiningPoolStats

Supply-ul de monede Bitcoin se topește

După cum am raportat într-una din ultimele analize tehnice, se pare că participanții la piață nu au un apetit crescut pentru a vinde active digitale la nivelurile curente ale prețului, pe măsură ce holderii și minerii preferă să păstreze monedele acumulate, sau chiar să le retragă de pe exchange-uri.

Bitcoin: 100,000 de monede devin nelichide în fiecare lună | Glassnode

Datele furnizate de Glassnode, firma de analiză on-chain, au confirmat în 22 Decembrie faptul că 100,000 de monede BTC devin lunar nelichide – adică sunt transferate de pe exchange-uri pe adrese offline, precum un Ledger.

Faza curentă de acumulare a început odată cu întorsătură de situație pe care China a provocat-o, conform Glassnode. Mai departe, datele arată că în piață s-a creat un efect pozitiv mulțumită acestui supply nelichid.

Bitcoin: Supply lichid vs. nelichid | Glassnode
Exit mobile version