Bitcoin: Ratele dobânzilor, inflația și războiul în Europa – 5 lucruri de urmărit săptămâna aceasta

Bitcoin începe o nouă săptămână în umbra unui coșmar geopolitic din ce în ce mai adânc care se desfășoară în Ucraina

AdobeStock

În ciuda faptului că investitorii și cei direct afectați de război caută un activ de refugiu sigur, acesta nu a fost în general Bitcoin și nici chiar monedele stabile.

În schimb, acțiunile afectate de sancțiuni și de consecințele acestora sunt acum un ghid important pentru performanța perechii BTC/USD.

Prin urmare, trendul pentru Bitcoin rămâne descendent, în cadrul aceluiași interval macro cunoscut, care a caracterizat tot anul 2022.

Forțele macro semnalează o săptămână volatilă și „dură”

Lăsând la o parte precedentul istoric, a devenit clar că piețele bursiere nu acceptă ostilitățile europene actuale.

Pierderile au crescut săptămâna trecută, deoarece acțiunile globale au scăzut cu 2,9 trilioane de dolari. De asemenea, în mediul actual, acești indici încă arată scumpi, iar perspectiva pe termen mediu începe să pară sumbră.

Nu doar ceea ce s-a întâmplat deja zguduie, ci și noile sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv unele severe, care s-ar resimți doar pe perioade mai lungi de timp, în cazul în care ajung la bun sfârșit.

Printre acestea se numără o interdicție a importurilor de petrol rusesc, o mișcare care ar putea perturba mediul economic actual și ar putea declanșa o schimbare radicală în modul în care este alimentată economia.

„Dacă s-ar întâmpla acest lucru, cred că ar exista o probabilitate mare ca acțiunile să se prăbușească imediat la apariția știrii”, a reacționat popularul trader și analist Pentoshi la știrile despre posibila interzicerea importurilor de petrol rusesc.

Pentoshi trăsese deja un semnal de alarmă pentru acțiuni, ridicând conceptul unei prăbușiri pe Wall Street, care ar putea declanșa o criză economică.

Deși este un scenariu extrem, atâta timp cât conflictul rămâne nerezolvat și consecințele se agravează, există încă puține motive de optimism.

Pentru Mike McGlone, șef al departamentului de strategie mărfuri din cadrul Bloomberg Intelligence, performanța zilnică a Bitcoin înseamnă că noua săptămână ar trebui să fie cu adevărat „dură” pentru activele de risc.

„Bitcoin ar putea reveni din nou la 30.000 de dolari, dar cum rămâne cu piața de valori? După o scădere de aproximativ 2% duminică de la închiderea de vineri, Bitcoin semnalează încă o săptămână grea pentru activele de risc”.

Chicago Mercantile Exchange (CME) și piața futures Bitcoin

Acțiunile sensibile combinate cu prețurile vertiginoase ale mărfurilor – un mediu de stagflație în devenire, spun unii – nu au oferit un teren fertil pentru optimism.

Peste noapte, Bitcoin a scăzut la 37.592 de dolari, cel mai scăzut nivel al prețurilor de la sfârșitul lunii februarie, ștergând complet câștigurile ulterioare.

Bitcoin: Evoluția prețului
Bitcoin: Evoluția prețului | TradingView

Și mai frustrant este faptul că întreaga mișcare a fost o repetare a celei anterioare, cimentând intervalul de preț actual ca suport și rezistență mai definitive.

Graficul zilnic al TradingView arată cât de persistent a fost intervalul – pentru a ieși din el, este nevoie de o creștere peste deschiderea anuală la 46.200 de dolari.

Circumstanțele actuale sugerează că o astfel de mișcare este puțin probabilă, potrivit traderulului Matthew Hyland.

„Bitcoin a scăzut sub zona de suport crucială”, a avertizat el, arătând diferitele niveluri de preț despre care spune că sunt intervalele de suport și rezistență.

Nivelul de rezistență de 39.600 de dolari a coincis cu închiderea de vineri pe piața futures Bitcoin CME Group.

Având în vedere că Bitcoin tinde să revină la nivelurile de închidere de vineri în săptămâna următoare, zona aflată chiar sub 40.000 de dolari ar putea astfel să se concentreze luni, punând bazele pentru o schimbare de suport/rezistență în cazul în care taurii ar câștiga impuls.

„Mișcări haotice ale Bitcoin, dar în cele din urmă se va întoarce la prețul CME de la închiderea de vineri seara, a declarat analistul Michael van de Poppe.

Într-un tweet ulterior, van de Poppe s-a alăturat lui McGlone pentru a prezice o săptămână „volatilă”.

Traderii se pregătesc pentru indicele prețurilor de consum (CPI) și creșterea ratelor

Ceea ce a început ca un fenomen „temporar” s-a transformat într-o piatră de temelie a peisajului economic în acest an – lucru pe care mulți participanți din industria activelor digitale l-a prezis în avans.

Rezerva Federală a fost criticată pentru că nu a acționat suficient de repede.

Astfel, în ciuda conflictului dintre Rusia și Ucraina, parlamentarii iau în considerare majorarea ratelor dobânzilor în această lună, urmând ca o decizie să fie luată în 16 martie. Până atunci, tensiunile asupra Bitcoin s-ar putea intensifica, deoarece pariurile de utimă oră îi lasă pe traderi să ghicească rezultatul pentru activele de risc.

Cele mai recente date ale indicelui prețurilor de consum (CPI) vor fi publicate înainte de anunțul Rezervei Federale. Orice abatere majoră de la prognoză ar putea pune în pericol echilibrul delicat.

Deja la maximul din ultimii 40 de ani, CPI a devenit cunoscut luna trecută, deoarece Bitcoin a efectuat mai multe mișcări false în orele de după publicarea cifrelor lunare.

Indicele Crypto Fear & Greed arată „frică extremă” pe piață

Pe măsură ce Bitcoin a scăzut, la fel a scăzut și indicele Crypto Fear & Greed, revenind pe teritoriul „fricii extreme”.

Evoluția optimistă de la începutul lunii martie este clar vizibilă pe grafic, scorul său de sentiment dublându-se la 51/100 înainte de a pierde totul din nou la 23/100.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Fear & Greed folosește o mulțime de factori pentru a descrie starea de spirit pe piața activelor digitale și sugerează în prezent că există loc pentru o scădere suplimentară, deoarece cele mai scăzute niveluri de pe piața locală tind să fie însoțite de scoruri în jur de 10/100.

„Este o piață cu viziune scurtă, ceea ce înseamnă că orizontul este poate de câteva zile, iar sentimentul se schimbă”, a adăugat van de Poppe despre configurația actuală.

Riscul de rezervă arată condiții favorabile pentru investitorii pe termen lung

Ca întotdeauna, există o linie clară de trasat între investitorii BTC pe termen lung și investitorii pe termen scurt.

Riscul de rezervă este o măsură cheie care susține opinia conform căreia încrederea în Bitcoin se potrivește cu prețul.

Creat în 2019, graficul riscului de rezervă confruntă sentimentul cu prețul într-un mod care arată când să investească pentru a avea șanse mari de a genera ceea ce site-ul de analiză LookIntoBitcoin numește randamente ”exagerate”.

Riscul de rezervă | Look Into Bitcoin

În prezent, Bitcoin se îndreaptă înapoi în zona verde de cumpărare, ceea ce sugerează că condițiile sunt din nou favorabile pentru investitorii pe termen lung – încredere ridicată și prețuri scăzute.

Exit mobile version