Bitcoin scade sub 19.000 de dolari – cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Odată cu scăderea BTC sub 19.000 de dolari, dominanța Bitcoin a scăzut sub 40%

O corecție neașteptată a prețului de 860 de dolari a dus Bitcoin (BTC) de la 19.820 de dolari la 18.960 de dolari în mai puțin de două ore.

BTC/USD
BTC/USD | TradingView

Mișcarea a determinat exchange-urile de instrumente derivate să lichideze 74 de milioane de dolari în contracte futures pe Bitcoin, cel mai înalt nivel din aproape trei săptămâni. Actualul 18.733 dolari este cel mai scăzut nivel din 13 iulie, marcând o corecție de 24% de la creșterea din 15 august la 25.000 dolari.

Orice teorie referitoare la investitorii care își schimbă poziția pentru a favoriza altcoin-urile poate fi respinsă. Ethereum și Cardano au scăzut cu 8% în ultimele 24 de ore, în timp ce BNB și Solana au scăzut cu peste 5%.

Perspectivele ca Bitcoin să scadă și mai mult în 2022 sunt în creștere, în mare parte din cauza deteriorării contextului economic.

Prețurile Bitcoin au scăzut cu 60% de la începutul anului. Această scădere este una dintre consecințele politicii Rezervei Federale de reducere a inflației la 2% de la nivelul actual de 8,5%. Mai exact, Rezerva Federală și-a majorat rata dobânzii de referință de patru ori în acest an.

Această creștere a crescut interesul pentru titlurile de valoare în numerar în comparație cu activele mai riscante, cum ar fi Bitcoin.

Cererea mai amplă de numerar a ajutat indicele dolarului american, care măsoară puterea dolarului față de un grup de valute străine majore, să urce la 110,55 în 6 septembrie, cel mai ridicat nivel din 2002, potrivit datelor de la TradingView.

Indicele dolarului american (DXY) | TradingView

Drept urmare, numerarul a depășit drastic acțiunile, Bitcoin, Ethereum, cupru și alte active în 2022.

Dominația Bitcoin scade la un minim de 4 ani

Cota Bitcoin din capitalizarea globală a pieței crypto înregistrează minime de patru ani, cel mai scăzut nivel din iunie 2018, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Dominanța Bitcoin | CoinMarketCap

Maximul din acest an pentru Dominanță a fost atins pe 11 iunie și s-a ridicat la 48,36%, dar de la acea dată și până în prezent acest număr a scăzut ușor până la 38,88%.

Scăderea dominației Bitcoin se datorează în mare parte evenimentului „The Merge” al Ethereum și hard fork-ul Vasil al Cardano.

Odată cu fuziunea Ethereum programată pentru 15 septembrie, există un hype considerabil (deși nu totul este pozitiv) în jurul ecosistemului și al noului său protocol proof-of-stake. Acest lucru a făcut ca prețul ETH să crească considerabil. ETH a crescut cu 60% față de minimele din iunie.

Hype-ul altcoin-urilor nu se termină cu „The Merge” al Ethereum. Cardano, a șasea cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață, va trece printr-un hard fork, numit Vasil, în data de 22 septembrie. Aceasta este cea mai mare actualizare până în prezent și va aduce o capacitate mai mare a rețelei și costuri de tranzacție mai mici.

Exit mobile version