Bitcoin sub $50,000. Activul tranzacționează un nivel important de support

jozefmicic | Adobe Stock

BTCUSD a avut astăzi o scădere de 8,78%, de la maximul zilei [$52,100], până la punctul de minim [$47,500]. În urma unei consolidări întinse pe 4 zile și 13 ore, între $53,700 – nivelul la care Bitcoin a stabilit prima dată capitalizarea record de $1 Trilion și $57,500 – un nivel major de rezistență, respectat de vânzători în consolidarea zilelor trecute. Cele două nivele orizontale au fost explicate detaliat în ultima analiză tehnică.

Prospectul BTCUSD, postat în 18 Aprilie, a conținut un paragraf important care a avertizat cititorii cu privire la faptul că urmează să asistăm la un episod corectiv. Tot în această analiză a fost specificat faptul că Bitcoin a făcut primul pas într-un Bear Market. Această poziție nu s-a schimbat nici după corecția suferită astăzi. Deși Bitcoin s-a redus în preț cu peste $6,000 de la pragul inferior al rangeului [$53,700] – perioada de consolidare a activului digital nu se poate termina după doar două săptămâni de scădere.

Având în vedere că Bull Marketul s-a întins pe o perioadă de aproximativ 17 săptămâni, considerând startul acestuia în 14 Decembrie 2020, perioada de corecție a pieței crypto mai poate dura încă două săptămâni, cel puțin.

Bitcoin sub $50,000. Activul tranzacționează un nivel important de support
BTCUSD, 4 ore | tradingview

Următorul interval de consolidare pentru Bitcoin va fi între $45,000 și $48,500

Rangeul precedent a fost invalidat, părăsit și transformat în rezistență. Deși există posibilitatea ca BTCUSD să intre din nou între $53,700 și $57,500 – vânzătorii vor apăra cu ferocitate această zonă. Ultima consolidare care a avut loc aici s-a întins pe o perioadă de aproape 5 zile iar rezolvarea acesteia a conținut o cădere agresivă – motiv să credem că acest interval ar putea fi transformat într-unul de supply odată cu următoarea retestare.

Noul interval de support

Pentru a aprofunda mai bine cunoștințele despre margin trading, consultați acest articol.

Dacă în analiză au fost folosiți termeni tehnici pe care nu i-ați înțeles, consultați dicționarul crypto.

Exit mobile version