Bitcoin înlătură temerea investitorilor față de Rusia, după ce prețul BTCUSD crește la $43,500

Unul dintre analiști spune că creșterea are implicații mai mari față de trendul descendent al monedei, care s-a întins pe parcursul ultimelor două luni

Ulchik74 | Adobe Stock

Odată cu deschiderea sesiunii de tranzacționare de pe Wall Street din 20 Ianuarie, prețul Bitcoin a beneficiat de o creștere pe măsură ce piața a fost lovită de știrile cum că Rusia plănuiește să interzică activele digitale.

Bitcoin înlătură temerea investitorilor față de Rusia, după ce prețul BTCUSD crește la $43,500
Bitcoin încearcă să depășească trendul descendent care s-a desfășurat pe parcursul ultimelor două luni | William Clemente

Prețul Bitcoin a crescut $2,500 în 24 de ore

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD a adăugat $1,500 la valoarea fiecărei monede, continuând creșterea începută la $41,000.

La data editării acestui articol, prețul unei monede BTC se ridică la $43,000, după un maxim de $43,500, stabilit pe majoritatea exchange-urilor. Vârful a fost marcat de rezistența aflată la $43,000, iar investitorii urmăresc în continuare dacă Bitcoin își poate tranzacționa target-urile.

O închidere săptămânală ca aceasta ar fi ideală pentru ca Bitcoin să-și construiască momentum-ul bullish de care are nevoie – a transmis într-un mesaj Rekt Capital

Mai sunt câteva zile până închiderea săptămânală confirmă această teorie, însă lucrurile arată bine până acum

Alții au privit lucrurile dintr-o perspectivă macro, precum William Clemente, analistul on-chain pe care l-am citat cu fiecare ocazie. El spune că este posibil ca prețul să depășească trendul descendent pe care îl desfășoară de mai bine de două luni.

Acțiunea s-a instaurat pe piață în ciuda unei noi dorințe a Băncii Centrale din Rusia de a impune o interdicție totală asupra crypto-monedelor, fie că vorbim despre minerit sau despre tranzacționare.

Spre deosebire de alte anunțuri similare, precum cele din China, piața a rămas total indiferentă față de planurile Rusiei – un lucru pe care traderii au reușit să-l captureze, sub forma volatilității.

Se pare că Rusia vrea să repete greșelile Chinei – a reacționat într-un mesaj Scott Melker, cunoscut și ca Wolf of All Streets

O eroare de securitate a Crypto.com, în valoare de $33 de milioane, i-a reținut pe investitori să-și amplifice entuziasmul.

Urmărim oferta și cererea pentru alte indicii din piața Bitcoin

PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, a postat pe twitter un sondaj în care expune motivele pentru care Bitcoin ar putea beneficia de o altă creștere. Printre acestea se numără aprobarea unui Bitcoin ETF de către Statele Unite, o țară care să adopte Bitcoin pe post de monedă de schimb, precum a făcut El Salvador, sau dezvoltarea rețelei Lightning Network, împreună cu Taproot, upgrade-ul recent al protocolului.

Lyn Alden, un alt analist important al pieței, este de părere că o schimbare majoră în prețul crypto-monedei ar putea să apară dintr-o reacție pozitivă între supply și demand.

Squeeze-ul de supply ar putea să apară pe măsură ce tot mai multe monede sunt cumpărate și trimise în portofele offline, creând astfel reflexivitate în piață – a răspuns Adam Back sondajului postat de PlanB

Reflexivitatea se referă la relația benefică mutuală dintre situația fundamentală și așteptările pieței – atunci când prețul unui activ începe să se miște, situație care declanșează o performanță tot mai puternică.

Analizând situația curentă a cererii și ofertei, Alden a confirmat că 2021 nu a făcut prea multe pentru a schimba condițiile din primul trimestru.

Din punct de vedere al cererii, Bitcoin se află într-un Bear Market încă din Q1 2021 – a spus ea într-un mesaj

Partea de supply a fost neobișnuit de restrânsă în acest ciclu, susținând prețul până la niveluri surprinzătoare, reușind să stabilească chiar și un nou ATH după cel din luna Aprilie

Bitcoin: Supply-ul activ în ultimele 6-12 luni | Glassnode
Exit mobile version