Bitcoin tranzacționează $50,000. Elon Musk: BTC consumă prea multă energie

Bitcoin a suferit o corecție de peste 15% după ce șeful Tesla a postat pe twitter un mesaj în care spunea că activul digital consumă prea multă energie electrică

Takoyaki Tech | Adobe Stock

Bitcoin tranzacționează $50,000. Elon Musk: BTC consumă prea multă energie
BTCUSD, 4 ore | tradingview

De la ultima analiză tehnică dedicată monedei principale a sferei crypto, prețul și-a revenit viguros în zona de Rezistență Daily, etichetată pe grafic la $57,500. Cumpărătorii au protejat (la vremea respectivă) interacțiunea prețului cu $48,500 – un nivel de support deosebit de important, pe care l-au apărat și pe parcursul scăderii de azi.

În urma interesului dovedit la finalul lunii Aprilie, Bitcoin și-a revenit în zona de rezistență de la $57,500. Deși maximul local de la $59,500 a fost atins de două ori, este foarte important să observăm faptul că $60,000 – nivelul psihologic major, reprezentat de un număr rotund – nu a mai fost atins din 17 Aprilie (adică de 26 de zile). Se împlinește aproape o lună de când BTCUSD a pierdut pragul $60 k – și având în vedere intensitatea din ce în ce mai mare a scăderilor – este mult mai probabil să vedem un Bitcoin tranzacționat sub $50,000 decât deasupra.

Desigur, știri neașteptate precum – MicroStrategy a cumpărat Bitcoin de încă $15 milioane – pot apărea oricând pe parcursul scăderii; însă trendul ascendent pare că s-a sfârșit de ceva vreme. Tehnic vorbind, Bitcoin se află într-o macro consolidare sideways de la începutul lunii Februarie, când Tesla a cumpărat crypto-monede în valoare de $1,5 miliarde.

Tesla nu mai acceptă Bitcoin ca metodă de plată

Elon Musk a creat din nou volatilitate pe piață cu postările sale. Într-un mesaj publicat azi pe twitter, la ora 1 noaptea, Musk a anunțat public că Tesla, compania americană producătoare de mașini electrice, nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată pentru vânzările sale.

Tesla a suspendat achiziționarea vehiculelor folosind Bitcoin. Ne facem griji în privința creșterii rapide a consumului de combustibil fosil pentru minarea și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai nocive emisii dintre toți combustibilii.

Crypto-monedele reprezintă o idee bună pe mai multe planuri și credem că au un viitor promițător, dar acest lucru nu poate veni cu prețul de a face rău mediului înconjurător.

Tesla nu va vinde nicio monedă Bitcoin și intenționăm să le folosim din nou pentru tranzacții de îndată ce mineritul trece pe o sursă de energie sustenabilă. De asemenea, căutăm alte crypto-monede care folosesc mai puțin de 1% din consumul de energie al Bitcoin.

Consumul de electricitate al Bitcoin din ultimul an | cbeci.org

În plus, Musk a continuat prin postarea unui grafic realizat de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, care urmărește consumul de energie al mineritului de Bitcoin. Miliardarul american a mai adăugat:

Cantitatea de energie pe care Bitcoin a consumat-o în ultimele luni e de-a dreptul incredibilă

Exit mobile version