Bitcoin ar putea scădea sub $30,000 dacă US Stock Market cade

24K-Production | Adobe Stock

Zvonurile unui Stock Market Crash s-au întors și eclipsează asupra pieței crypto.

Acest lucru s-a întâmplat ultima dată în Martie 2020. La vremea respectivă, frica față de un virus respirator care se împrăștie rapid i-a determinat pe oameni să se închidă în casă – la fel ca economiile țărilor. Din acest motiv, atât acțiunile la bursă, cât și Bitcoin – au pierdut jumătate din valoare în doar 2 zile. 

Indexul dolarului american (sau DXY) – un grafic care măsoară forța dolarului american față de o suită de monede tradiționale străine, precum euro sau yen – a atins recent 92,4, cea mai mare valoare din ultimele două luni.  

Bitcoin ar putea scădea sub $30,000 dacă US Stock Market cade
Indexul Dolarului American | tradingview

Corelația inversă dintre cele două clase de active a arătat faptul că investitorii au vândut atât Bitcoin cât și acțiuni și au preferat să se retragă în cel mai sigur ASSET – dolarul american.

La mai bine de un an după instaurarea pandemiei, Bitcoin și piața bursieră se confruntă din nou cu un sentiment predominant bearish – condus de data aceasta de politicile mai agresive ale Rezervei Federale. 

Rezerva Federală a Statelor Unite a anunțat la ședința FOMC (Federal Open Market Committee), care a avut loc joi, că va începe să ridice rata dobânzii până la sfârșitul anului 2023 – cu un an mai devreme decât a fost planificat inițial. 

Pe parcursul ultimului an, dobânzile foarte scăzute pentru împrumuturi – au împins constant piețele către noi maxime. Investitorii au împrumutat sume de bani cu o dobândă foarte mică – pe care mai apoi i-au introdus în circulație cumpărând active. BTCUSD a crescut de la $4,000 (în Martie 2020) la $65,000 (în Aprilie 2021) – timp în care federalii au păstrat dobânda între 0 și 0,25%.

În acest timp, Indexul S&P 500 s-a dublat (de la $2,174 în Martie 2020 la $4,258 în Iunie 2021). Alte grafice de referință precum Dow Jones sau Nasdaq – au avut parte de o creștere similară.

S&P500, Bitcoin, Dow Jones, Nasdaq | tradingview

Poziția comunității Bitcoin

Willy Woo, un popular analist tehnic din sfera crypto twitter, a postat vineri un mesaj în care spunea: o cădere a pieței bursiere americane, însoțită de un dolar puternic, aflat în ascensiune – ar putea lărgi rapid perspectiva bearish asupra pieței Bitcoin.

Prima dată ar trebui să răspundem la întrebarea: Suntem într-un Bear Market? Ei bine, o piață de tip bearish apare atunci când nu intră cumpărători noi pentru a susține prețul – iar acest lucru nu se întâmplă. Avem o mulțime de utilizatori noi care intră în piață – a comunicat Woo într-unul din mesajele postate

Un alt investitor important este bearish: Michael Burry. Protagonistul filmului The Big Short, care a prezis și a capitalizat corect căderea pieței imobiliare din 2008, a tras un semnal de alarmă asupra iminentei prăbușiri a pieței crypto. Într-un mesaj postat pe twitter, pe care ulterior l-a șters, Michael Burry spunea:

Problema în piața crypto, la fel ca în majoritatea piețelor, este levierul. Dacă nu ști cât capital colateral se află în realitate în piața crypto – nu ști nimic despre crypto, defapt

Deci… suntem într-un Bear Market?

Pentru a simplifica semnificativ lucrurile – da, suntem într-un Bear Market. Crypto.ro a anunțat public acest lucru încă din 18 Aprilie, printr-o analiză tehnică amplu formulată, la doar 4 zile după ce Bitcoin a stabilit maximul de $65,000. Deși există șanse foarte mari ca BTCUSD să nu mai depășească acest ATH niciodată – nu putem nega faptul că un transfer major de monede Bitcoin – totuși există.

@woonomic | twitter

În graficul de mai sus, preluat de la Willy Woo, analistul indică o situație similară cu cea din Martie 2020, în comportamentul monedelor: acestea migrează din adresele mici, în adresele mari – semn că sunt și investitori care acumulează, în ciuda trendului predominant descendent.

Am avut parte de un selloff major al adreselor mari în urmă cu câteva luni, timp în care începătorii au cumpărat. Toate monedele vândute la vremea respectivă – au acum nevoie de timp pentru a fi acumulate – lucru care se întâmplă acum, spune Willy Woo ca mesaj atașat la graficul de mai sus

Din această cauză – acțiunea prețului arată că suntem într-o zonă de bottom

Exit mobile version