„Cererea extremă” pentru Bitcoin la 20.000 de dolari creează un nou nivel de suport

Nivelul de 20.000 de dolari a atras un volum considerabil de tranzacționare din partea cumpărătorilor mai optimiști

AdobeStock

Bitcoin a scăzut la 21.000 de dolari în 26 iulie, în timp ce Coinbase, principalul exchange de criptomonede din Statele Unite, este sub investigație.

Datele de la TradingView au arătat că BTC/USD s-a retras rapid la niveluri mai scăzute, pe măsură ce au apărut rapoarte despre noile probleme legale ale Coinbase cu tranzacționarea valorilor imobiliare. Bitcoin a scăzut cu aproximativ 4% în ultimele 24 de ore.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Controlul exchange-ului Coinbase de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a crescut de când platforma a extins numărul de tokenuri pe care le oferă pentru tranzacționare, a declarat Bloomberg.

Pentru a determina dacă un activ digital este o valoare mobiliară, SEC aplică un test juridic derivat dintr-o decizie din 1946 a Curții Supreme din Statele Unite. În acest cadru, agenția consideră, în general, că tokenul este de competența SEC atunci când vine vorba de investitorii care finanțează o companie pentru a profita de eforturile conducerii organizației.

„În mod ironic, evenimentele culminante a Bull Market-ului au fost Tesla cumpărând Bitcoin și IPO-ul Coinbase la Bursa de Valori. Acum, în ultima săptămână, Tesla a vândut (Bitcoin), iar Coinbase este investigat de SEC”, a scris popularul analist Matthew Hyland pe Twitter.

Acesta fiind unul dintre probabilele motive pentru scăderea prețului, Bitcoin a revenit la apărarea a 21.000 de dolari ca suport. Comentatorul Mark Cullen a subliniat că acest nivel trebuie să se mențină pentru ca taurii să rămână în control.

Un alt eveniment important pentru Bitcoin este majorarea dobânzii de referință de către Fed, care va avea loc în 27 iulie, la ora 21:00, o dată care ar putea fi însoțită de o volatilitate crescută a activelor de risc.

Cerere extremă pentru Bitcoin la 20.000 de dolari

Cu toate acestea, cererea „extremă” pentru Bitcoin la nivelul de 20.000 de dolari pare să fi forțat monedele înapoi în mâinile unor investitori cărora le pasă mai puțin de preț, creând în același timp un nou nivel de preț realizat.

În cel mai recent raport, Glassnode a observat o „cerere extremă” în jurul regiunii de 20.000 de dolari, menționând că fiecare nivel psihologic al prețurilor de la 40.000 de dolari la 20.000 de dolari creează un nou grup de deținători pe termen scurt (STH).

Glassnode a remarcat că o mare parte din oferta pe care STH au cumpărat-o în timpul acestei reduceri nu a fost vândută, deși prețurile au scăzut semnificativ. Acest lucru se poate datora cumpărătorilor mai puțin sensibili la preț sau celor cărora le pasă mai mult de elementele fundamentale ale Bitcoin decât de câștigurile investițiilor, stimulând cererea.

Glassnode a scris că acest lucru sugerează că noii STH sunt cumpărători insensibili la preț și care au mai multă încredere în Bitcoin, adăugând că conversia lor dintr-un STH într-un deținător pe termen lung (LTH), care nu vinde timp de cel puțin 155 de zile, va ajuta să confirme acest lucru.

Raportul se încheie afirmând că, deși „ce a fost mai rău din capitulare ar putea fi trecut”, este probabil ca BTC să rămână la acest nivel scăzut pentru ceva timp, deoarece baza de cost pentru cumpărătorii de tokenuri noi a fost sub prețul real pentru doar 17 zile consecutive. Ciclul anterior de bear market a cunoscut o divergență scăzută între 248 de zile și 575 de zile.

Exit mobile version