Goldman Sachs: Hodlerii de criptomonede nu se vor îmbogăți din adopția mainstream

O cerere mai mare ar putea însemna doar corelații mai mari cu piețele tradiționale, spun cercetătorii britanici ai băncii

Dennis | Adobe Stock

Adopția Bitcoin și a criptomonedelor nu înseamnă neapărat că va crește și prețul lor în dolari, susține Goldman Sachs

Într-o notă analizată și publicată joi de Bloomberg, gigantul bancar internațional a susținut că adopția curentă a activelor criptografice ar crește corelația lor cu alte clase de active principale.

 Adopția este o sabie cu două tăișuri, declara Goldman

Într-o viziune contrară celei a multor susținători ai Bitcoin, Goldman părea ferm neconvins de perspectiva criptomonedelor de a fi un instrument pentru îmbogățirea maselor de retail.

Deși pot crește evaluările companiilor din crypto, vor crește probabil și corelațiile cu alte variabile ale piețelor financiare, astfel reducând beneficiul deținerii clasei de active crypto cu scopul de diversificare, se arată în notă

Autorii săi, Zach Pandl și Isabella Rosenberg, au descris de asemenea adopția în masă ca o sabie cu două tăișuri. Altfel spus, în cazul în care Bitcoin sau criptomonedele devin mai mult corelate cu activele existente, s-ar reduce perspectivele profitului asimetric.

Comentariile vin pe măsură ce piețele criptovalutare prezintă într-adevăr o corelație mai mare cu acțiunile, în special în această primă lună a anului 2022.

Cu toate acestea, nici măcar Goldman nu a subscris pe deplin la o singură variantă probabilă de evoluție. La începutul lunii Ianuarie a declarat că BTCUSD ar putea încă atinge 100,000$ – oarecum ironic, furând cota de piață de la aur și atrăgând astfel investitori mai tradiționali în piețele criptomonetare.

Goldman Sachs: Hodlerii de criptomonede nu se vor îmbogății din adopția mainstream
Goldman Sachs CEO David Solomon | Bitcoin.com

Totul se reduce doar la cerere și ofertă

Teoriile alternative legate de evoluția Bitcoin evită în mod special ideea de corelație și rămân de părere că activele crypto vor continua să depășească rata câștigurilor oferite de alte clase de active tradiționale. 

Factual, ecuația matematică simplă a scăderii ofertei de Bitcoin scoși la vânzare pe piață, combinată cu ideea unei adopții pe scară și mai largă este considerată de analiști ca o garanție de facto a unui viitor cu valori tot mai mari ale Bitcoin și cryptomonedelor față de monedele fiat.

Datorită programului previzibil al emisiilor de criptomonede Bitcoin, combinat cu numărul de portofele în creștere susținută, rezultă un fenomen de valorificare continuă la nivel Macro – care își continuă desfășurarea în ciuda slăbiciunii taurilor privind pe timeframe-uri mai scăzute.

Adresele cu cel puțin 1 BTC vs. prețul BTCUSD | LookIntoBitcoin

Între timp, retragerea pe scădere care a început în Noiembrie nu a reușit să slăbească entuziasmul deținătorilor de portofele mari – arată datele monitorizate de Santiment.

🐳 Adresele balenelor #Bitcoin care dețin peste 100$ BTC își continuă formațiunea de acumulare pe termen lung chiar și în timpul acestei volatilități – în raza de la 34k până la 38k. În ultimii 5 ani, la aceste adrese mari au fost adăugate 1,7 milioane de BTC, inclusiv încă 60,000 de BTC în ultimele 2 luni

Exit mobile version