Prețul Ethereum crește peste $3,000. Numărul de monede ETH din exchange-uri atinge noi minime

Între timp, cantitatea de ETH pusă la stake în Ethereum 2.0 - a trecut de 7,75 de milioane de monede

Sdecoret | Adobe Stock

Cantitatea de monede Ethereum deținute de toate exchange-urile de crypto-monede a stabilit noi minime, pe măsură ce prețul activului digital a crescut din nou peste pragul de $3,000 în 23 Septembrie.

Datele colectate de CryptoQuant, platforma de analiză on-chain, arată că rezervele nete de Ethereum ale exchange-urilor au scăzut la 18,5 milioane de monede ETH, în comparație cu 24 de milioane de monede – numărul pe care îl dețineau în urmă cu un an. În aceeași perioadă de timp, costul de cumpărare al unei monede ETH a crescut de la $350 la $3,100, dovedind o relație inversă între rezervele de ETH și prețul activului.

Prețul Ethereum crește peste $3,000. Numărul de monede ETH din exchange-uri atinge noi minime
Rezervele Ethereum de pe exchange-uri | CryptoQuant

Factorul de Supply și Demand (cerere și ofertă)

O rezervă mai mică a exchange-urilor indică faptul că traderii preferă să facă hold monedelor spot, în loc să le tranzacționeze pentru alte active digitale sau monede fiat. Astfel, dacă cererea pentru pentru monede tinde să crească, lipsa supply-ului necesar conduce la o creștere a prețului.

Se pare că moneda nativă a rețelei Ethereum se încadrează în clasica situație bullish supply scăzut – cerere ridicată. De exemplu, Dapp Radar a raportat că valoarea totală blocată în aplicațiile descentralizate ale industriei a ajuns la $142 de miliarde, din care 68% a fost contractată pe rețeaua Ethereum, până în August 2021.

Pe de altă parte, tot mai multe monede ETH au început să iasă din circulație după ce dezvoltatorii Ethereum au anunțat facilitatea de staking în Noiembrie 2020, pe măsură ce rețeaua s-a pregătit să devină total Proof-of-Stake până în 2022.

Valoarea totală a activelor blocate în contractele inteligente Ethereum 2.0 – a crescut de la 11,600 în Noiembrie 2020 la 7,75 de milioane săptămâna aceasta.

ETH: Valoarea totală pusă la stake | CryptoQuant

În plus, un upgrade major al rețelei care a avut loc în 5 August, numit London Hard Fork, a adăugat o facilitate care reduce inflația supply-ului de ETH. Schimbarea, numită EIP-1559, a început să împartă cele 13,000 de monede ETH pe care minerii le generează zilnic – în 3 părți.

Rețeaua a început să ardă una dintre aceste părți – taxa de bază pe care utilizatorii o plătesc minerilor pentru a procesa tranzacțiile. Drept rezultat, mai multe monede ETH au ieșit din circulație. Portalul de monitorizare al block-urilor, WatchTheBurn.com, a subliniat faptul că EIP-1559 a contribuit la arderea a peste 352,000 de monede ETH, care valorează aproximativ $1,1 miliarde la prețul curent.

Lark Davis, un analist independent al pieței, a spus că desfășurarea curentă a raportului dintre cerere și ofertă în piața Ethereum – va ajuta prețul activului digital să crească până la $10,000.

ETH: Supply-ul din exchange-uri și din afara lor | Santiment

Macro efectul pentru Ethereum

Piața crypto-monedelor a răspuns săptămâna aceasta la o potențială criză imobiliară cauzată de Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China – și la efectele pe care căderea acestui gigant ar fi avut-o.

Rata de schimb a parității ETHUSD a scăzut cu 20% în primele două zile ale săptămânii, ajungând să tranzacționeze $2,650, conform datelor furnizate de tradingview și FTX – pe măsură ce investitorii și-au limitat expunerea în piețele de risc și au migrat către investiții mai sigure, precum dolarul american sau obligațiuni de stat. Temerile față de incapacitatea conglomeratului China Evergrande Group – de a nu putea să-și plătească datoriile către creditori – au alimentat scăderile observate pe piață.

ETHUSD, timeframe de o oră | FTX

După ce a stabilit un minim local la $2,650, ETHUSD și-a revenit cu alte 20%, atingând astăzi un maxim de $3,150, până la data editării acestui articol. În orice caz, media mobilă exponențială a ultimelor 50 de zile (50 EMA), aflată la $3,200 și 20 EMA, aflată la $3,300 – au acționat pe post de rezistențe.

Santiment, un alt serviciu de urmărire a datelor furnizate de blockchain, a evidențiat în ultimul raport că prețul Ethereum ar putea să crească atâta timp cât holderii pe termen scurt rămân neprofitabili. Firma de analiză a citat faptul că raportul dintre valoarea de piață și valoarea realizată (MVRV) – calculat la o medie a ultimelor 7 zile – este factorul bullish al acestei analogii.

Raportul MVRM în ultimele 7 zile | Santiment

Pe termen scurt, media pe 7 zile a MVRV sugerează o creștere, însă adevăratul raliu este improbabil până ajunge la următorul eveniment speculativ – trecerea la Proof-of-Stake, în 2022 – au declarat analiștii Santiment

Exit mobile version