Solana poate atinge $250 – open interest la $1,86 miliarde

Datele arată că cererea instituțională rămâne puternică pentru SOL, iar analiza on-chain este bullish

Aleksandra Sova | Adobe Stock

Din punct de vedere tehnic, prețul Solana întâmpină din nou rezistență aproape de maximul istoric. Din punct de vedere fundamental proiectul are baze solide și o creștere impresionantă a ecosistemului în zona de finanțe descentralizate – DeFi și tokeni non-fungibili – NFT. Asta indică după părerea unor analiști că SOLUSD poate atinge valori de peste $250 înainte de sfârșitul anului.

Solana poate atinge $250 - hype și open interest la $1,86 miliarde
SOLUSD – 1D – FTX – lumânări HeikinAshi | TradingView

Interesul investitorilor instituționali este probabil un factor cheie din spatele câștigului impresionant de 490% al SOL, calculând din August 2021. De exemplu, SOL este a patra cea mai mare componentă Bitwise 10 Crypto Index Fund, care este de fapt un instrument de piață tranzacționabil la bursă, cu o capitalizare de $1,3 miliarde.

Proiectele DeFi pe blockchain-ul Solana prind tracțiune

Cele mai de top proiecte din sectorul finanțelor descentralizate ale Solana sunt exchange-uri descentralizate cu sisteme de generare a randamentului încorporate automat. Două dintre ele au trecut de pragul miliardului și sunt capitalizate la aproape $2 miliarde în valoare totală stocată în rețea.

Sabre este un protocol automat de market making care tranzacționează între perechi stabile și active sintetice. Oferă randamente furnizorilor de lichiditate ai platformei. A doua companie, Raydium, oferă un exchange descentralizat, farming și piscine de lichiditate.

Dovada apetitului investitorilor instituționali pentru Solana a fost și fluxul de capital în valoare de $12 milioane de la jumătatea lunii Octombrie – după cum a raportat recent CoinShares. În aceeași săptămână, filiala FTX înregistrată în Statele Unite ale Americii a anunțat că începe să ofere suport pentru blockchain-ul Solana, astfel permițând utilizatorilor să tranzacționeze, să depună și să retragă NFT-uri care sunt conforme cu standardul de tokeni denumit Metaplex.

Open interest pe Solana futures a atins un high record

Acest flux de știri pozitive s-a reflectat pe piețele de instrumente financiare derivate ale Solana, așa cum este mai jos prezentat de datele agregate privind indicatorul open interest.

SOL futures – open interest pe exchange-uri | Bybt

Indicatorul a atins un record de $1,86 miliarde pe 25 Octombrie, ceea ce reprezintă o creștere de 123% în 30 de zile. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, ADA de la Cardano și DOT de la Polkadot dețin în prezent un open interes pe futures în valoare de $900 de milioane.

Traderii ar trebui să recunoască faptul că acest eveniment nu este neapărat cu o influență pozitivă asupra valorii prețului. Contractele futures necesită atât un cumpărător – pentru long, cât și un vânzător – pentru short. Cu toate acestea, acest interes din ce în ce mai mare atrage și jucătorii mai importanți să participe la piața crypto-valutară.

Un alt factor pozitiv este că protocoalele DeFi mențin o valoare totală blocată (TVL) de $13,5 miliarde – chiar dacă sectorul a suferit un impact substanțial după întreruperea de 17 ore a rețelei din zilele de 14 – 15 Septembrie.

Solana – TVL – grafic cu valoarea totală blocată | DefiLama

Fundația Solana a declarat că boții au bombardat rețeaua cu trafic, astfel au făcut-o să se blocheze –  în perioada în care Grape și-a lansat oferta inițială a proiectului lor din sectorul DEX, pe exchange-ul descentralizat Raydium bazat pe blockchain-ul Solana. Această activitate a copleșit capacitatea de procesare – au fost și 400,000 de accesări pe secundă – iar ca soluție finală a fost nevoie de un hard fork, sau altfel spus, un update coordonat de către validatori pentru a ignora solicitările de spam.

Solana mainnet-beta se confruntă cu instabilitate intermitentă. Acest lucru a început acum aproximativ 45 de minute, iar inginerii investighează problema, declarau cei de la Solana în acea dată

Solana la $250, mai aproape ca niciodată

Datele VORTECS™ au început, de asemenea, să detecteze o perspectivă optimistă pentru SOL pe 20 Octombrie, cu aproape 24 de ore înainte de impulsul de creștere de 15% care a determinat activul să atingă prețul de $210.

Datele ilustrează că numărul actual de tweet-uri din conturi unice care discută despre Solana este cu 32% mai mare decât media pe 30 de zile. Volumul Tweet-urilor este o componentă a Scorului VORTECS™, care a identificat condițiile bullish pentru SOL pe data de 20 Octombrie.

Atât timp cât ecosistemul Solana se extinde, blockchainul lor rămâne o soluție viabilă pentru aplicațiile DeFi și NFT care caută tranzacții ieftine și rapide. Atât indicatorii on-chain, cât și cei de pe derivate semnalează că o valoare de $250 pe crypto-moneda SOL până la sfârșitul anului este un obiectiv total fezabil.

Exit mobile version