Solana: Prețul a scăzut cu 25%, dar parametrii on-chain rămân pozitivi

Deși valoarea totală blocată a rețelei Solana a scăzut, popularitatea rețelei pentru DeFi și NFT rămâne ridicată

AdobeStock

Prețul Solana a ajuns la 143 de dolari în 2 aprilie, după o creștere incredibilă de 82% într-o perioadă de 20 de zile. Această performanță pozitivă poate fi atribuită știrilor recente legate de piețele de NFT-uri și de creșterea pieței criptomonedelor, dar scăderea actuală de 25% din ultimele 7 zile poate deruta investitorii.

SOL/USD, evoluția prețului în ultima săptămână
SOL/USD, evoluția prețului în ultima săptămână | TradingView

Raliul a început în 18 martie, după ce Coinbase Wallet a adăugat suport pentru SOL și alte tokenuri bazate pe blockchain-ul Solana. Exchange-ul de criptomonede a subliniat, de asemenea, planuri de „integrare în continuare” cu Solana prin conectarea portofelului Coinbase cu aplicațiile descentralizate și NFT-urile găzduite pe rețea.

Strategia Solana de a se concentra pe piețele NFT pare să fi dat roade, deoarece rețeaua blockchain a urcat pe locul trei în ceea ce privește vânzările totale de NFT-uri. În plus, cele mai recente date cumulate de 30 de zile arată că Solana a avut un volum de 216 milioane de dolari în vânzări de NFT-uri.

Depozitele DApp ale Solana sunt în scădere

Parametrul Solana pentru aplicațiile descentralizate a început să dea semne de slăbiciune. La sfârșitul lunii martie, valoarea totală blocată a rețelei a scăzut sub 60 de milioane SOL.

SOL: Valoarea totală blocată | DeFi Llama

Graficul de mai sus arată cum depozitele DApp ale Solana au scăzut cu 30% în trei săptămâni – indicatorul a atins cel mai scăzut nivel din 20 septembrie 2021. În comparație, valoarea totală blocată a rețelei Terra a crescut de la începutul anului cu 34%, în timp ce cel al Fantom cu 30%.

Pe partea bună, Neon a lansat o versiune alfa a soluției sale de compatibilitate cu Ethereum Virtual Machine (EVM) în 5 aprilie, iar rețeaua a anunțat că peste 1,6 milioane de adrese dețin, în prezent, cel puțin un NFT.

O aplicație DeFi iese în evidență

Pentru a înțelege dacă declinul valorii totale blocate este cu adevărat îngrijorător, trebuie să analizăm mai profund valorile de utilizare a DApps.

Datele on-chain ale aplicațiilor descentralizate în ultimele 30 de zile | DappRadar

După cum arată datele de la DappRadar, numărul de adrese care interacționează cu aplicațiile descentralizate a crescut cu o medie de 11%. Exchange-ul descentralizat (DEX) Orca s-a remarcat, ajungând la 170.350 de utilizatori datorită unei creșteri de 220% față de luna precedentă.

Deși – spre deosebire de platformele smart contract concurente – valoarea totală blocată a rețelei Solana a scăzut, popularitatea rețelei pentru DeFi și NFT rămâne ridicată. Piața NFT Magic Eden a înregistrat 212.230 de adrese active în ultimele 30 de zile.

Aceste date sugerează că utilizatorii Solana nu ar trebui să-și facă griji cu privire la recenta corecție.

Exit mobile version