Axie Infinity: Cum încep? Jocul cu monștri drăguți sub formă de NFT

Cumperi, înmulțești și trimiți la luptă monștri adorabili - poți să și profiți! Acesta este cel mai popular joc crypto - și prinde tot mai mult avânt.

Axie Infinity | Asia Today

Axie Infinity este un joc bazat pe blockchain – în care jucătorii achiziționează NFT-uri cu monștri drăguți și apoi îi pun să se lupte între ei.

Jucătorii pot obține jetoane SLP în timpul jocului și le pot schimba versus bani pe un exchange. Asta alimentează ideea din jurul Axie Infinity, de a face și bani în timp ce investești timp în joc: play-to-earn.

Colecțiile de tokeni non-fungibili, cum ar fi lucrările de artă și videoclipurile – au explodat în popularitate la începutul anului 2021. Totuși, mai multe companii de jocuri video deja construiau următoarele produse în spațiul blockchain, înainte ca majoritatea oamenilor să fi remarcat.

Când NFT-urile au intrat în mainstream, promițătorul joc crypto-grafic Axie Infinity, al studioului Indie Sky Mavis a decolat și el.

Iar atunci când piața generală de NFT-uri s-a liniștit puțin după tot hype-ul – Axie Infinity a continuat să devină tot mai popular.

Jocul constă în colectarea unor monștri drăguți pe care apoi utilizatorii îi pun la luptă între ei. Accesarea universului monștrilor nu este foarte simplă și nici nu este ieftină. E necesară o investiție inițială mult mai mare decât prețul unui joc pe PlayStation sau Xbox.

Totuși, avantajul este că jucătorul deține NFT-urile proprii Axie și le poate oricând revinde. În plus, viziunea de joacă și câștigă recompensează playerul cu jetoane crypto care pot fi schimbate contra altor valute – cum ar fi banii FIAT ai unei țări.

Este o viziune nouă și îndrăzneață pentru jocuri – și are mare succes.

Iată cum se procedează pentru a începe:

Ce este Axie Infinity?

Axie Infinity este un joc de luptă cu monștri, în care provoci echipe de monștri drăguți – numiți Axies – să se bată unii împotriva altora.

Axie Infinity: cum începi? Jocul cu monștri drăguți sub formă de NFT
Bătălie între monștri Axie

Jocul rulează pe blockchain-ul Ethereum cu ajutorul lui Ronin – un lanț lateral care ajută la minimizarea taxelor și la tranzacții.

Se concentrează în principal pe bătălii purtate pe rând – în ture – fie împotriva echipelor Axie controlate de computer, fie a adversarilor LIVE de pe Internet.

Axie – Lupta în runde

Articolele din joc – itemele – sunt de fapt jetoane non-fungibile, NFT-uri.

Aceste jetoane crypto-grafice unice pot fi legate de conținut digital. În cazul lui Axie Infinity, NFT-urile reprezintă monștri Axies și terenurile care populează jocul.

Spre deosebire de itemele din jocurile non-blockchain – NFT-ul conferă cumpărătorului dreptul de proprietate – astfel poate tranzacționa Axies pe marketplace versus bani cu valoare reală.

Nici măcar nu se poate folosi încă terenul Axie în joc, dar este foarte solicitat – un set de nouă terenuri a fost vândut cu aproximativ 1,5 milioane de dolari în Februarie 2021.

De asemenea, jucătorii pot împerechea Axies pentru a construi echipe cu potențial mult mai puternic – și ca să obțină NFT-uri suplimentare pe care să le vândă pe piață.

Cum funcționează Axie Infinity?

Jocul este bazat în totalitate în jurul NFT-urilor. Pentru a avea acces la joc trebuie cumpărați 3 monștri Axie sub formă de NFT-uri – care vor forma prima echipă a noului jucător.

Axie NFT Marketplace – Tranzacțiile din ultimele 24h

Monștri Axie pot fi achiziționați de pe piața oficială prin portofelul Ronin – care trebuie conectat la joc. Jocul poate fi accesat de pe PC, Mac, Android, iOS. Playerul trimite monștri la luptă cu scopul de a câștiga recompense.

De ce e așa special Axie Infinity?

Axie Infinity preia energia distractivă și atrăgătoare a jocului Pokémon – și adaugă în plus elementul de proprietate personală.

Monstruleții Axie îți aparțin și, mai mult de atât, produc recompense tangibile – jetoane crypto-grafice Smooth Love Potion (SLP) care pot fi schimbate contra banilor.

Costurile inițiale pentru a accesa jocul vor fi un obstacol major pentru mulți jucători – dar, ca parte bună, este un joc care îi recompensează pe playeri cu cât depun mai mult timp și efort.

Axie Infinity – Joacă și câștigă

Joacă-și-câștigă poate părea că sună ca o frază de maketing sau un clickbait. în schimb, datele arată clar cum se conturează o întreagă economie în jurul jocului – care are în centru NFT-urile deținute de jucător. Totul se învârte în jurul proprietății private – ownership. 

De exemplu, există mii de Axie scholars prin programe precum Yield Guild Games și altele – în care proprietarii Axie împrumută NFT-urile lor către alți jucători pentru a le folosi și câștiga de pe urma lor. Profiturile sunt împărțite între părți.

În țări precum Filipine și Indonezia, oamenii joacă Axie pentru a-și întreține familiile. Rămâne de văzut dacă acest lucru se dovedește a fi un model sustenabil. Ceea ce se întâmplă deja este o idee revoluționară cu un potențial extrem de puternic – deja pusă în practică cu succes datorită tehnologiei Blockchain și tokenilor non-fungibili.

Cum începi să te joci Axie Infinity

E nevoie de 3 NFT-uri Axie pentru a începe jocul – cele mai accesibile prețuri în momentul de față sunt în jur de $500 și cresc de la o zi la alta.

Prețuri NFT-uri Axie

O echipă de start – formată din trei NFT-uri Axie – duce la un cost inițial de acces de peste $1500. Un preț deja mai mare decât un PlayStation 5 sau un Xbox X. Ce să mai vorbim de prețul unui singur joc.

Acum că Axie Infinity a migrat active din Ethereum în lanțul său lateral – Ronin – va trebui creat și un portofel Ronin pe lângă un portofel Ethereum. Cel mai folosit portofel de Ethereum pentru acest joc este MetaMask.

Odată configurat un portofel Ronin, se poate utiliza podul Ronin pentru a transfera ETH către Ronin, unde devine WETH – Wrapped ETH. Cu WETH se pot achiziționa Axies.

Creați un cont pe site-ul Axie Infinity și descărcați jocul pe PC sau Mac.

Puteți descărca un APK Android pentru a-l instala și pe un smartphone sau tabletă.

Jocul a fost, de asemenea, disponibil pentru iOS printr-o versiune beta prin intermediul programului TestFlight de la Apple, dar momentan nu este disponibil.

Indiferent de versiunea aleasă

Ce este tokenul AXS?

În prezent, se poate utiliza AXS pentru a plăti taxele de împerechere ale monstruleților.

În viitor, deținătorii AXS vor putea vota asupra deciziilor privind jocul și dezvoltarea sa – și vor putea pune la staking jetoanele AXS pentru a câștiga recompense în cadrul jocului.

În timp, Axie Infinity intenționează să se transforme treptat într-o organizație autonomă descentralizată – DAO – pentru a permite guvernarea de către comunitate.

De unde se poate cumpăra AXS?

AXS este disponibil pe exchange-urile centralizate de crypto-monede, cum ar fi  Binance, FTX, Huobi Global – exchange-urile descentralizate precum Uniswap și SushiSwap oferă și ele tokenul AXS.

În prezent nu este vândut pe Coinbase sau Binance.US.

Iată cum se poate achiziționa AXS de pe Uniswap:

  1. este nevoie de un portofel crypto-grafic cu ETH sau un alt token ERC20 bazat pe Ethereum pentru a tranzacționa pe Uniswap
  2. dacă nu aveți ETH – puteți achiziționa crypto-valuta cu bani FIAT de pe orice exchange ca și Binance sau Coinbase – apoi ETH-ul cumpărat va trebui transferat în portofel
  3. se conectează portofelul la Uniswap, se selectează AXS din listă, apoi se alege activul pe care doriți să îl schimbați
  4. se introduce suma pe care doriți să o tranzacționați și Uniswap vă va spune cât de mult AXS veți primi în schimb
  5. dacă datele sunt corecte, faceți clic pe Swap și tranzacția va continua
Un mod simplu de a cumpăra tokenii AXS

Unde duce viitorul?

Axie Infinity a explodat fulminant la sfârșitul lunii Iunie 2021, nu mult după tranziția către Ronin și anunțarea unei runde de finanțare din seria A de 7,5 milioane de dolari – cu Mark Cuban și Alexis Ohanian printre alți investitori.

Sky Mavis are, de asemenea, sprijinul gigantului Ubisoft – care a mentorat echipa în programul sau Entrepreneur’s Lab și a ajutat la lansarea Ronin.

Jetonul AXS a înregistrat o creștere de 600% a valorii în decurs de o lună – iar jocul a câștigat aproape 85 de milioane de dolari într-o lună – între Iunie și Iulie.

Potrivit Sky Mavis, Axie Infinity a generat – pe o perioadă de șapte zile, în Iulie 2021 – mai multe taxe de tranzacționare decât protocolul Bitcoin sau Ethereum. Axie Infinity a avut peste 500,000 de utilizatori activi zilnici de la jumătatea lunii Iulie.

Cu toate acestea, creșterea bruscă a interesului a dus la probleme cu serverele, agravate de un atac DDOS și, de asemenea, de probleme cu hosting-ul.

Este o problemă similară cu cea cu care s-a confruntat NBA Top Shot – deoarece s-a transformat rapid dintr-un proiect crypto de nișă într-o mare afacere globală. În condițiile de față, poate dura ceva timp până când jocul se stabilizează.

Mulțumim pentru răbdare, pe măsură ce trecem printr-un moment de creștere exponențială!

Inginerii noștri sunt pe deplin concentrați pe actualizarea serverelor noastre!

Despre acest moment va fi scris în cărțile de istorie, este un semn cât de mult doresc oamenii să facă parte din această mișcare uimitoare.

Vă iubim!

Sky Mavis are în plan un roadmap extins pentru joc – inclusiv adăugarea unui gameplay bazat pe terenurile de pe hartă care se vând ca și NFT-uri.

Axie Infinity va permite jucătorilor să personalizeze terenul și să dezvolte experiențe pe care să le împărtășească. Este un alt aspect care va ajuta la extinderea Axie Infinity – dincolo de simpla luptă și creștere a monștrilor.

Staking-ul și recompensele AXS sunt planificate pentru Q3 2021 –  iar testul alpha al gameplay-ului terestru va avea loc în Q4.

În 2022, Axie Infinity își va extinde ecosistemul AXS cu elemente de guvernanță și noi moduri prin care playerii să câștige bani – iar funcționalitățile terestre legate de hartă devenind disponibile pentru toți jucătorii în prima jumătate a anului.

Axie Infinity intenționează să lanseze în cele din urmă un mod de a juca fără investiția inițială enormă, oferind utilizatorilor noi – Axie netransferabili cu potențial de câștig limitat.

Perspectivele pentru jocurile pe Blockchain sunt înfloritoare și limitate doar de imaginație, iar gamerii sunt de aceeași părere – drept dovadă cererea imensă pentru aceste tipuri de jocuri, play-to-earn, care implică tokenii non-fungibili.

Exit mobile version