Top 10 cele mai bune paradisuri fiscale pentru investitorii cripto

Paradisurile fiscale au avantaje fiscale excepțional de generoase și stimulative pentru investitori și întreprinderi

Top 10 cele mai bune „paradisuri fiscale” pentru investitorii cripto

Top 10 cele mai bune „paradisuri fiscale” pentru investitorii cripto

Obligația fiscală este o sursă majoră de îngrijorare pentru oricine investește în Bitcoin și alte active digitale.

Dar, în timp ce unele țări pun presiune asupra investitorilor și percep impozite pe veniturile și câștigurile de capital din tranzacțiile cu Bitcoin, multe adoptă o abordare diferită, adesea cu scopul de a promova o mai bună adoptare și inovare în industria cripto. 

Paradisurile fiscale tradiționale nu sunt economii mature în sine, nu concurează cu economiile majore în ceea ce privește puterea economică – deși atrag investitori din astfel de locații. Paradisurile fiscale tind să fie mai mici ca dimensiune fizică, dar, în general, au avantaje fiscale excepțional de generoase și stimulative pentru investitori și întreprinderile situate în ele, dar care generează venituri din străinătate.

Paradisurile fiscale sunt un subiect fierbinte în aceste zile și, fără îndoială, ați auzit de multe ori acest termen. Așadar, iată 10 cele mai populare paradisuri fiscale, conform datelor prezentate de firma de analiză Coincub.

10. El Salvador

El Salvador a fost prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată.

În calitate de investitor străin în El Salvador – aparent pentru a atrage investitori – președintele El Salvador, Nayib Bukele, a declarat oficial că orice profit obținut din Bitcoin nu va fi impozitat. 

9. Gibraltar

Gibraltar este singurul teritoriu britanic situat în partea continentală a Europei. Acesta însă nu este un stat, ci doar un teritoriu dependent de Marea Britanie.

În domeniul definițiilor și al tipurilor de tranzacții este dificil de identificat reglementări fiscale specifice, dar în timp ce impozitul se percepe pe venitul general – inclusiv pe profitul din crypto – nu există impozitul pe câștigurile de capital care oferă o oarecare scutire de impozit. Dacă tranzacția este definită ca câștiguri de capital mai degrabă decât tranzacții, nu va apărea nicio obligație fiscală.

8. Malaysia

Politica de impozitare a criptomonedelor nu a fost formulată în mod specific, dar câștigurile din criptomonede sunt impozitate ca venit general, dar încă o dată, mult depinde de definiția tipurilor de tranzacționare. Malaysia nu impozitează câștigurile de capital din criptomonede, dar tranzacționarea frecventă este considerată o profesie.

Tranzacțiile cu criptomonede sunt în prezent scutite de impozite, iar criptomonedele, în general, nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital.

Așadar, dacă tranzacția este mai degrabă un câștig de capital sau se realizează ocazional, atunci orice profit nu este impozitat. Cu toate acestea, dacă o afacere este implicată în criptomonede, va fi supusă legilor privind impozitul pe venit din Malaysia.

7. Malta

Țara are un regim fiscal complex pentru traderii de criptomonede profesioniști, ceea ce o face un refugiu sigur pentru consilierii fiscali. Însorita „insula blockchain” nu impozitează câștigurile de capital pe monedele digitale deținute de mult timp, cum ar fi Bitcoin.

Tranzacționarea crypto este la egalitate cu tranzacționarea acțiunilor și este supusă unui impozit pe profit de 35%. Cu toate acestea, acest lucru poate fi atenuat prin opțiuni de structurare, făcându-l o atracție pentru investitorii profesioniști care găsesc modalități de a „atenua”, impozitul de 35% la ceva mult mai accesibil – cum ar fi 5% sau chiar nimic.

Malta face distincție între Bitcoin și acele tokenuri financiare care sunt echivalente cu dividende sau dobânzi, caz în care acestea sunt tratate ca venit și impozitate în consecință. 

6. Liechtenstein

Fiind unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute paradisuri financiare cu taxe reduse, nu este surprinzător faptul că profiturile criptomonedelor sunt incluse în regulile generale privind impozitul pe venit din întreaga lume.

Aceasta înseamnă un impozit forfetar de 12,5% pentru veniturile din străinătate și o scutire de impozit pentru întreprinderile stabilite permanent în stat. Legea privind protecția consumatorilor privind spălarea banilor este bine definită.

5. Republica Centrafricană

Republica Centrafricană, la fel ca El Salvador, a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată în aprilie.

Președintele țării este un mare susținător al industriei crypto și speră să transforme Republica într-un centru crypto de vârf. Republica Centrafricană a anunțat, de asemenea, crearea Sango Coin, o criptomonedă cu o serie de beneficii suplimentare atașate acesteia.

Transformarea CAR într-o zonă cripto-economică pentru a atrage afaceri și entuziaști mondiali de cripto este planul mai larg. Republica Centrafricană ar putea deveni una dintre celelalte țări care oferă stimulente fiscale foarte favorabile investitorilor pentru a-și stimula economia. Impozitul nu se aplică veniturilor din cripto, dar, în mod paradoxal, țara are penalități destul de severe pentru evaziunea fiscală tradițională.

4. Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite nu au în prezent un sistem de impozitare federală pe venit, bazându-se în schimb pe faptul că fiecare emirat are propriul statut privind impozitul pe venit.

Există, de asemenea, zone libere desemnate în Emiratele Arabe Unite, iar orice entitate care operează în aceste zone nu este considerată a fi „on-shore” ca atare și, prin urmare, este supusă doar regulilor și reglementărilor respectivei zone libere.

Beneficiile unei zone libere includ scutiri de taxe sau rate de impozitare de 0% pentru anumite perioade de timp. În ceea ce privește investitorul cripto individual sau ocazional, țara nu percepe nicio taxă.

EAU îmbrățișează acum cu toată inima întreaga comunitate crypto și blockchain cu scopul de a se transforma în cel mai important centru cripto/financiar al regiunii. Dacă acest impuls este menținut, este puțin probabil ca tranzacțiile cu criptomonede să fie supuse impozitului.

3. Belarus

Belarus a făcut progrese în adoptarea criptomonedelor, în urma deciziei de acum câțiva ani de a scuti persoanele fizice și întreprinderile care tranzacționează criptomonede de la impozitare până în 2023.

Minarea și investițiile în criptomonede sunt declarate ca investiții personale, scutite de impozitul pe venit și impozitul pe câștig de capital pentru a stimula economia digitală. Lucrurile se pot schimba pe măsură ce termenul limită din 2023 se apropie, dar veniturile cripto vor fi scutite de impozit pentru următoarele 3 luni.

2. Insulele Bermude

În conformitate cu un număr tot mai mare de țări, Bermuda acceptă USD Coin (USDC) pentru a plăti taxele tradiționale și serviciile guvernamentale conexe.

Pentru investitorul mediu în crypto, Bermuda nu impune în prezent nicio taxă asupra câștigurilor obținute din active digitale sau din tranzacții.

1. Bahamas

Bahamas a fost de multă vreme recunoscută ca un paradis fiscal, oferind concesii extrem de favorabile companiilor și persoanelor fizice. Legile fiscale care sunt favorabile investitorilor străini se aplică în general și impozitelor pe criptomonede.

Cetățenii și străinii rezidenți nu sunt supuși impozitului pe venitul personal sau câștigurile de capital. Spre deosebire de majoritatea țărilor din lume, veniturile guvernului Bahamas din TVA și taxa de timbru pe proprietate par să fie suficiente pentru a umple trezoreria. Bahamas a fost multă vreme o locație importantă pentru instituțiile financiare din străinătate datorită avantajelor fiscale atractive și a unei reputații stabile.

Exit mobile version