America: Camera Reprezentanţilor a aprobat Planul de infrastructură de $1 trilion, ce include taxarea activelor digitale

America: Camera Reprezentanţilor a aprobat Planul de infrastructură de $1 trilion, ce include taxarea activelor digitale

Stefano Garau | Adobe Stock

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un pachet legislativ în domeniul infrastructurii, în valoare de $1,2 trilioane care, dacă va fi promulgat de către Președintele Joe Biden, va aplica noi prevederi legate de raportarea fiscală pentru toți cetățenii care tranzacționează cu crypto-monede.

Proiectul de lege privind infrastructura a fost propus inițial de Administrația Biden, cu scopul de a îmbunătăți rețeaua națională de transport și de a extinde rețeaua de internet în zonele rurale. Cu toate acestea, proiectul de lege impune și cerințe stricte de raportare pentru comunitatea crypto, solicitând ca absolut toate tranzacțiile cu active digitale în valoare de peste $10,000 să fie raportate la Internal Revenue Service (IRS).

Proiectul de lege a fost aprobat inițial de către Senat în 10 August, cu 69 de voturi pentru și 30 împotrivă, însă la acesta s-a inclus un amendament de compromis, cu scopul de a ameliora diferendele, din partea unui grup de șase senatori: Pat Toomey, Cynthia Lummis, Rob Portman, Mark Warner, Kyrsten Sinema și Ron Wyden. Potrivit lui Pat Toomey:

Această legislație impune o obligație de raportare a taxelor din crypto-monede, care amenință viitoarea inovație tehnologică

Neînțelegerile au apărut, în special, datorită faptului că proiectul de lege tratează într-un mod similar dezvoltatorii de software, validatorii de tranzacții și operatorii de noduri cu brokerii instituționali tradiționali – prin asta afectând grav minerii și operatorii din sistemul de Finanțe Descentralizate (DeFi).

După victoria purtată în Camera Reprezentanților cu 228 de voturi pentru și 206 împotrivă, proiectul de lege a fost transmis spre promulgare președintelui Biden. În cazul în care va fi aprobat, nedeclararea veniturilor din active digitale ar fi considerată o încălcare fiscală și o infracțiune penală.

Experții juridici au propus amendamente la proiectul de lege. Abraham Sutherland, profesor la Universitatea din Virginia, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la noile reguli:

Această lege afectează toți utilizatorii de active digitale, dar are un efect mai grav pentru (DeFi). Statutul nu ar interzice complet sistemul de Descentralized Finance (DeFi), în schimb, impune cerințe de raportare care, având în vedere modul în care funcționează DeFi, ar fi imposibil de respectat

Exit mobile version