America: Departamentul de Justiție anunță lansarea unei echipe de administrare a activelor digitale

America: Departamentul de Justiție anunță lansarea unei echipe de administrare a activelor digitale

tanaonte | Adobe Stock

Lisa Monaco, un oficial al Procuraturii Generale, a declarat că guvernul american va lua un rol mai activ împotriva persoanelor care folosesc crypto-monedele pentru spălarea banilor și pentru a se angaja în alte infracțiuni cibernetice. Ea a mai adăugat: 

Trebuie să ne asigurăm că oamenii pot avea încredere atunci când utilizează aceste sisteme. Trebuie să fim pregătiți să eliminăm abuzurile care pot apărea

Planurile guvernului american împotriva folosirii crypto-monedelor pentru spălarea banilor

Participând miercuri la Aspen Institute Cyber Summit, Procurorul General adjunct Lisa Monaco a declarat că Departamentul Justiției a lansat National Cryptocurrency Enforcement Team, o inițiativă care țintește platformele care ajută criminalii să ascundă veniturile lor ilegale. Monaco a menționat, în special, lupta pe care a inițiat-o împotriva serviciului de mixare a Bitcoin, numit Helix.

Mixerele Bitcoin sunt folosite pentru a ajuta oamenii să-și anonimeze activele digitale deținute. Pe blockchain, toate tranzacțiile sunt înregistrate, iar acest lucru i-a ajutat pe infractori să-și ascundă urmele.

Vrem să ne consolidăm capacitatea de a demola acest ecosistem financiar care le permite criminalilor să se dezvolte și – sincer, să profite din ceea ce fac. Vom face asta apelând la experții noștri cibernetici și la experții în spălarea banilor

Ea a mai adăugat:

Exchange-urile de crypto-monede aspiră să devină băncile viitorului. Noi trebuie să ne asigurăm ca oamenii să se simtă în siguranță atunci când utilizează aceste sisteme. Trebuie să fim pregătiți să eliminăm orice abuz

Monaco a fost adesea figura centrală a guvernului american, în ceea ce privește atacurile cibernetice majore care implică crypto-monedele. Ea a făcut parte dintr-un grup care a găsit și recapturat Bitcoin în valoare de milioane de dolari, sume care au fost plătite hackerilor DarkSide din Rusia, în urma unui atac asupra sistemului Colonial Pipeline în luna Mai.

Procurorul General Adjunct a anunțat, de asemenea, o inițiativă de fraudă cibernetică civilă, care vizează contractorii guvernamentali care nu raportează încălcări și nu respectă standardele de securitate.

Exit mobile version