Australia este pregătită să-și asume un rol important în industria activelor digitale

Noua propunere legislativă abordează probleme legate de DAO, custodia și impozitarea inițiativelor cripto pentru a proteja consumatorii de persoanele rău intenționate.

AdobeStock

Andrew Bragg (n.r. senator din Australia) a prezentat o propunere legislativă explozivă la conferința Australian Blockchain Week, în speranța că a pune bazele unui ecosistem actualizat al activelor digitale.

Propunerea legislativă Digital Services Act (DSA) solicită reforme pentru licențierea pieței cripto, custodie, organizații autonome descentralizate și impozitare. Senatorul Bragg a spus în discursul său că se așteaptă ca legislația să „protejeze consumatorii de persoanele rău intenționate.

Mai multă securitate pentru utilizatorii de criptomonede din Australia

Senatorul a evidențiat, de asemenea, patru piloni principali care ghidează DSA:

În opinia sa, acest ghid va arăta că țara este pregătită să-și asume un rol important în industria criptomonedelor.

Senatorul a abordat și problema DAO, îndemnând diferite ramuri guvernamentale să le ia în serios. El le-a definit drept „o amenințare existențială la adresa veniturilor fiscale”, conform legislației actuale.

Impozitul pe profit este cea mai mare sursă de venit a guvernului, potrivit cifrelor publicate de Parlamentul Australian. Cu toate acestea, DAO nu sunt impozitate precum companiile.

Componentele veniturilor guvernului australian
Componentele veniturilor guvernului australian | aph.gov.ua

În acest sens, senatorul Bragg a spus că, dacă tot mai multe organizații ar deveni DAO, „dependența țării sale de impozitul pe profit ar deveni nesustenabilă”. Drept urmare, DSA va îndruma guvernul să creeze un cadru de reglementare pentru DAO fără a-i modifica principiile de bază.

Michael Harris, șeful de dezvoltare corporativă la exchange-ul de criptomonede australian Swyftx, sprijină guvernul în stabilirea unor standarde mai înalte pentru industria națională a criptomonedelor.

De fapt, un sondaj realizat de Finder a arătat că 22,9% dintre australienii chestionați în perioada octombrie – decembrie 2021 dețin criptomonede și a constatat că se află pe locul 3 din cele 27 de țări studiate. 

22,9% dintre australienii chestionați dețin criptomonede | Finder

Una dintre cele mai mari preocupări de pe piața criptomonedelor a fost, în ultima vreme, utilizarea acestora de către indivizi și țări pentru a eluda sancțiunile economice globale.

În prezent, există o dezbatere aprinsă în Senatul Statelor Unite cu privire la utilizarea ipotetică a criptomonedelor de către guvernul rus, pentru a-și menține operațiunile militare în Ucraina.

Exit mobile version