Propunere legală care permite Băncii Centrale a Franței să cumpere Bitcoin

Un parlamentar francez a întocmit o petiție online prin care cere guvernului să permită Băncii Centrale a Franței să cumpere Bitcoin

Propunere legală care permite Băncii Centrale a Franței să cumpere Bitcoin

Lukasz Stefanski | shutterstock

Președintele unei firme de dezvoltare în spațiul blockchain a introdus petiția pe o platformă online dedicată strângerilor de semnături. Dacă aceasta îndeplinește condițiile specifice, va fi transmisă mai departe Senatului francez pentru revizuire.

Francezii care doresc să sprijine cererea, au timp să facă acest lucru până în 5 septembrie. Printre susținători se numără și Jean-Michel Mis, un membru al Comisiei pentru Afaceri Juridice.

Petiția a fost propusă de Francois Thoorens, președinte și co-fondator al ARK Ecosystem, o platformă de dezvoltare pe blockchain.

Reforma digitală cere Băncii Centrale a Franței să exploreze strategii legate de achiziția monedelor Bitcoin, asemănător politicilor deja existente pentru păstrarea rezervelor de aur.

Petiția a fost deja validată de Senat pentru a fi publicată pe site-ul respectiv.

În cazul în care strânge 100,000 de semnături, obiectivul ajunge să fie revizuit de Adunarea Națională. Grupul acesta, compus din președinții corpului de stat, va decide soarta propunerii.

Exit mobile version