Binance: cercetat de CFTC pentru tranzacții interzise în Statele Unite

CFTC investighează dacă Binance le-a permis cetățenilor americani să tranzacționeze produse derivate

Nadezda Murmakova | shutterstock

Binance Holdings Ltd., cel mai mare crypto-exchange din lume, este investigat de Comisia pentru Tranzacții cu Contracte Futures pe Mărfuri (CFTC).

Motivul cercetărilor vine din îngrijorarea agenției federale vis-a-vis de faptul că Binance le-a permis americanilor să plaseze pariuri pe platforma lor, pariuri care încalcă legile și regulile impuse de comisie pe teritoriul Statelor Unite.

CFTC încearcă să stabilească dacă Binance, care nu este înregistrată în cadrul agenției, le-a permis cetățenilor american să cumpere și să vândă produse derivate pe care autoritatea le asigură și le reglementează.

Sursele acestor informații au preferat să rămână anonime pentru că investigația este confidențială și nu a ajuns la un rezultat – conform bloomberg.com.

Binance: cercetat de CFTC pentru tranzacții interzise în Statele Unite
Vadim Artyukhin | unsplash

Binance și legea

Până în prezent, Binance nu a fost acuzată de conduită necorespunzătoare iar investigațiile ar putea să nu conducă la o acțiune cu executare.

Această investigație reprezintă cel mai recent semn că agențiile de reglementare ar putea întrerupe ambițiile industriei crypto de a deveni mai adoptată și populară pentru publicul american.

Comisia pentru Tranzacții consideră monedele digitale, precum Bitcoin sau Ethereum – ca fiind comodități (precum aurul sau petrolul) și impune jurisdicție asupra contractelor futures și a altor instrumente derivate pentru ele.

Asta înseamnă că platformele crypto se confruntă cu cerințe stricte de protecție și supraveghere a clienților – dacă cetățenii americani tranzacționează produse derivate pe aceste platforme – indiferent de țara de proveniență a exchange-ului.

Binance a transmis că nu comentează această știre, adăugând în același timp că firma se angajează să respecte toate regulile. Exchange-ul blochează accesul rezidenților americani pe site-ul lor și folosește o tehnologie avansată pentru a analiza depozitările și retragerile din trezorerie – pentru a depista tranzacțiile ilicite.

Adoptăm o poziție de colaborare în cazul cercetărilor demarate de autoritățile de reglementare. Ne luăm foarte în serios obligațiile de conformitate – a comentat scurt Binance

Exit mobile version